23948sdkhjf

Udlejer overtrådte konkurrenceloven med lokumsaftaler

Konkurrencerådet har afgjort, at udlejnings-virksomheden Godik Aps har brugt ulovlige eksklusiv-aftaler over for kunderne.

Konkurrencerådet har afgjort, at Godik ApS – der blandt udlejer mobile toiletter og andet materiel til festivaler og events – har misbrugt sin dominerende stilling i perioden fra 2014 til 2018.

- Godiks kontrakter indebar, at Godik stillede krav om, at de pågældende festivaler og events brugte Godik som eneleverandør af toiletter. Det er en klar overtrædelse af konkurrenceloven, fordi Godik er dominerende på markedet, og derfor bærer et særligt ansvar for ikke at udelukke konkurrenter, Christian Schultz, Formand for Konkurrencerådet, i en pressemeddelelse.

Konkurrencerådet påbyder Godik at ophøre med den ulovlige adfærd og fremover at afstå fra lignende adfærd.

Hos Godik er man overraskede over opmærksomheden fra Konkurrencerådet, men vil rette sig efter afgørelsen.

- Vi har en standardpris, hvis du skal leje noget hos os. Så har vi en pris med 15 procent rabat, hvis du laver en aftale for tre år. Og så har vi en aftale, hvor du binder dig for tre år og lejer alt hos os, så får du 25 procent rabat. Men hvis konkurrencerådet mener, at det er forkert, så piller vi bare det ud af aftalen. Vi retter os selvfølgelig efter det, de siger, og så kan man jo så bare kun få højest 15 procent rabat på aftalerne, fortæller Kim Godiksen, indehaver og stifter af Godik Aps, til Building Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109