23948sdkhjf

Vejdirektoratet siger stadig nej til vej

JRJ Anlæg kan med ændringer i byggeprojektet få tilladelsen til at bygge i hus hos Esbjerg Kommune. Men Vejdirektoratet kan ikke tillade til- og frakørsel fra en erhvervsejendom til hovedvej 11. Så hovedpinen fortsætter for indehaver Jesper Rohr Jørgensen

Efter et møde mellem JRJ Anlæg og Esbjerg Kommune forleden er der nu lagt en køreplan for, hvordan Jesper Rohr Jørgensen kan ændre på sit domicil-byggeprojekt og få tilladelse til at bygge på grunden. Men det kommer ikke til at ske foreløbigt, lyder det fra indehaveren af JRJ Anlæg.

- Der er ikke mere at gøre nu. Vejdirektoratet vil ikke give dispensation for tilkørselsvejen til hovedvej 11. Og så giver det jo ikke nogen mening at bygge, siger en lettere opgivende Jesper Rohr Jørgensen, der fortsat driver virksomheden fra en nedlagt landejendom cirka en kilometer fra det ønskede nye domicil. 

- Hvis der havde været nogen, der havde fortalt mig, at der kunne blive problemer med at bygge det nye domicil, så havde jeg selvfølgelig fundet på noget andet, siger Jesper Rohr Jørgensen, der købte den nedlagte landejendom på Varde Hovedvej 17 ved Ribe tilbage i marts 2018. Samlet har sagen indtil videre kostet ham 2,4 millioner kroner, hvis man regner den mere eller mindre uanvendelige ejendom med.

Den nye planlov fra 2017

Loven stiller nye krav til planlægning ifm. produktionserhverv, åbner for landsbyfornyelse, reviderer detailhandelsbestemmelserne, åbner for nye udviklingsområder i kystnærhedszonen og meget mere.

 

Med moderniseringen af planloven får kommunerne øget råderum og en række nye muligheder i planlægningen, som i højere grad kan understøtte lokale initiativer og udvikling.

Kilde: KL 2017

Erhverv på landet
Da man for år tilbage lavede forarbejdet til en modernisering af planloven, så var et af elementerne, at kommunerne i højere grad skulle kunne give mulighed for at drive virksomhed, arbejde og bo i landdistrikterne. 

Og det er det, som Esbjerg Kommune, mener at have gjort i sagen med JRJ Anlæg. Dog var der øjensynligt ingen, der skelede til, at i dette tilfælde var tinglyst en servitut, der kun tillader trafik til og fra ejendommen i forbindelse med landbrugsvirksomhed. Ikke erhvervsvirksomhed. Og alt andet lige vil en erhvervsvirksomhed generere mere trafik end en landbrugsvirksomhed.

Hos Vejdirektoratet er det landinspektør Erik Blaabjerg, der har behandlet dispensationsansøgningen fra JRJ Anlæg. Og her blev det til et afslag af hensyn til trafiksikkerheden.

- Vi har at gøre med en grå strækning. Det vil sige, at der er forholdsvist mange trafikuheld. Og derfor kunne vi ikke give dispensation, siger Erik Blaabjerg, der på ansøgernes vegne er ærgerlig over, at ejendommens vejforhold ikke blev undersøgt før købet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093