23948sdkhjf

Renovering af 351 boliger skyder milliardaftale i gang

Med NCC som entreprenør skal det strategiske partnerskab Fsb Hjem renovere de 350 boliger i ejendommen Fsb Haunstrupgård på Østerbro i København. Det skriver NCC i en pressemeddelelsen.

Projektet til omkring 70 mio. kr. bliver det første, der går i jorden i det strategiske partnerskab Fsb Hjem.  

Partnerskabet består af Cowi, Rubow Arkitekter, Smith Innovation og NCC, der i foråret 2019 indgik en fire- til seksårig rammeaftale med en samlet værdi af 2,4 mia. kr. Sammen skal parterne renovere boliger for boligselskabet fsb, der ejer cirka 15.000 familie, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden.

Håndværkerne tripper som galopheste
Første projekt på den lange liste er altså Haunstrupgård opført i 1942. Arkitekturen er enkel og funktionel med gule mursten og eternittage. Afdelingen består af 351 boliger på ét til tre værelser. Lejlighederne fra 1. sal og op har altan.  

Det kan godt ses, at bygningerne snart er 70 år gamle, og den kommende renovering kommer vidt omkring i bygningerne. Der skal skiftes vandrør i kældre, køkkener og badeværelser, der skal ordnes afløbsrør og ventilation i køkken og bad. En del altaner skal repareres, ligesom der skal tjekkes og repareres vinduer. Mure vil blive gennemgået og repareret, ligesom udvendige skiferplader under vinduerne skiftes efter behov. Der skal fjernes asbest i tagrum, skiftes tag og endelig vil udearealerne få et generelt løft.

– Som entreprenør kan vi jo godt lide at se den synlige fremgang på byggeprojekter, og det får vi lov til nu. Vi har projekteringsfolk, der nu er i fuld gang med at forberede deres projekter, og de står bogstavelig talt og tripper som galopheste i startboksen for at komme i gang med at bygge, siger udførelsesprojektleder i Fsb Hjem, Katrine Hald.

Arbejdet på Haunstrupgård forventes at starte hos beboerne den 4. maj 2020, og planmæssig aflevering er ultimo november 2021.

Nye muligheder i samarbejdet

Med aftalen om Fsb Hjem, som blev indgået i marts sidste år, er parterne bragt sammen på Fsb's kontorer på Rådhuspladsen i København og sammen om at udvikle nye samarbejdsformer:

- Vi har startet en kæmpe virksomhed op over det sidste år. Der er rigtig meget læring i den proces, vi har været igennem, siger sektionsdirektør i NCC, Erik Vibe Pedersen.

- Man kan sige, at vi har skyndt os langsomt. Vi har valgt at tage den tid, det nu en gang tager at komme i gang på den rigtige måde. Partnerskabet giver os langt bedre mulighed for at risikovurdere byggeriet og gå i detaljerne. Det giver et fantastisk overblik over projektet, så alle er klar på, hvad der skal ske og hvordan, før arbejdet går i gang. 

Det strategiske partnerskab åbner op for nye muligheder i samarbejdet; I projekteringen af fsb Haunstrupgård har leverandører og håndværkere siddet med om bordet og givet faglig sparring på løsninger og processer. Det giver større sikkerhed omkring løsningerne og for, at byggeriet kan følge planen, når først det går i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158