23948sdkhjf

Bøjsø i mål med største ordre nogensinde

Bøjsø Døre & Vinduer har netop afleveret de sidste elementer til det eksklusive hotel Villa Copenhagen i Københavns Indre By. Dermed kan virksomheden ikke alene glæde sig over at have sat sit præg på den historiske Centralpostbygning men også over at have afsluttet sin største enkeltstående ordre nogensinde.

I alt er 750 vindueselementer nu blevet skåret til, håndkittet og malet til Centralpostbygningen, som i løbet af de seneste år har været under en gennemgribende renovering for at kunne skabe rammerne til Villa Copenhagen. For Bøjsø har det været en helt unik opgave:

– Villa Copenhagen har været et projekt af stor betydning for os, da det er virksomhedens største enkeltstående ordre i vores mere end 45 år i branchen. Derfor er det også en kæmpe milepæl nu at aflevere de sidste vinduer til den imponerende bygning, som desuden har stillet store krav til det håndværksmæssige, fortæller Lasse Sørensen, direktør for Bøjsø Døre & Vinduer, og uddyber:

– Den over 100 år gamle bygning er nemlig fredet, og derfor har det været vores fornemmeste opgave at bevare det oprindelige udtryk, som arkitekten Heinrich Wenck tiltænkte bygningen. Det har været vigtigt for os at bidrage til, at man som besøgende stadigvæk kan mærke postbygningens sjæl og får en autentisk oplevelse.

Et stort og udfordrende projekt
Selvom Bøjsø Døre & Vinduer er specialister i at specialproducere vinduer og døre til fredede og bevaringsværdige bygninger, har leveringen til Villa Copenhagen ifølge Lasse Sørensen været et spændende, udfordrende projekt for især virksomhedens specialafdeling:

– Først og fremmest skulle de nye vinduer fremstilles i overensstemmelse med det traditionelle håndværk, som blev anvendt, da bygningen blev opført. Her kommer vores nicheprodukt koblede vinduer virkelig til sin ret, da det er en vinduesløsning, hvor to vinduesrammer er monteret sammen og kan åbnes samlet – ligesom det blev produceret i begyndelsen af 1900-tallet. På den måde kunne vi levere nye vinduer, der stort set matcher de oprindelige én til én, fortæller Lasse Sørensen og uddyber:

– Samtidig skulle vinduerne være yderst lydisolerende grundet hotellets centrale beliggenhed tæt ved Hovedbanegården. Og her måtte vores udviklingsafdeling i gang med at fremstille en skræddersyet vinduesløsning, der både havde de helt rette håndværksmæssige detaljer, som eksempelvis de flotte mensardvinduer og okseøjer har, og samtidig var yderst lydisolerende, og dermed passede perfekt til Villa Copenhagen.

Med leveringen af de sidste specialproducerede elementer er Villa Copenhagen nu et stort skridt tættere på at kunne åbne dørene for gæster.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.407