23948sdkhjf

Resultatnedgang for Inwido i 3. kvartal

Trods en omsætning på niveau med i fjor blev resultatet mere end halveret i årets 3. kvartal hos vindueskoncernen. Der meldes dog om svag fremgang på det danske marked.
Vindueskoncernen Inwido, der blandt andet står bag danske brands som Outline, Storke og Pro Tec, har netop præsenteret regnskabstallene for 3. kvartal 2011, og der var både positiv og negativ læsning i kvartalsrapporten.

Omsætningen udgjorde 1.290 mio. SEK mod 1.277 mio. i samme kvartal i fjor, mens driftsresultatet er faldet fra 169 til 154 mio. SEK. Efter skat er resultatet 41 mio. SEK mod 101 mio. sidste år.

Samlet set har Inwido i årets første tre kvartaler omsat for 3.640 mio. SEK, hvilket er en nedgang på 3,2 %. Overskuddet før skat udgør 132 mio. SEK – et fald på 69 mio. SEK.

Styrket position i Danmark
Salgstallene for Danmark indgår i regnskabet som en del af den nordiske region, der også omfatter Norge og Finland. Her er det lykkedes at øge omsætningen fra 620 til 673 mio. SEK., mens driftsresultatet er steget fra 87 til 94 mio. SEK.

Blandt årsagerne til fremgangen er købet af danske Pro Tec Vinduer, hvilket har løftet omsætningen i regionen med 7 %. Herudover er det især Finland, der trækker op, mens tendensen er for nedadgående i Norge. I Danmark er aktivitetsniveauet omtrent det samme som i fjor:

- I Danmark ligger salget på niveau med samme periode sidste år, når vi tager højde for købet af Pro Tec. Vi har noteret en stigning i ordreindgangen mod slutningen af kvartalet. Aktiviteten i Danmark ligger fortsat på et lavt niveau, men Inwido har styrket sin position og erobret markedsandele, oplyser koncernledelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094