23948sdkhjf

FN Byen udvider før den åbner

Allerede inden den nye FN-by i København står færdig, udvides den med 17.000 m². Dermed bliver FN’s danske hovedkvarter på 45.000 m². E. Pihl & Søn skal stå for byggeriet.
Netop nu arbejder håndværkerne på Marmormolen i Københavns Nordhavn på at færdiggøre FN- byen, så den er klar til indflytning ved årsskiftet 2012/13.

Og nu skrues der yderligere op for blusset, idet den danske regering er blevet enig med By & Havn om at tilføje 17.000 m² til det eksisterende byggeri.

- Regeringen lægger afgørende vægt på et stærkt og effektivt FN. Både det officielle Danmarks og civilsamfundets forbindelser til FN styrkes, samtidig med at der skabes nye spændende muligheder for dansk eksport og danske arbejdspladser. Jeg ser frem til, at den samlede FN By står færdig i 2014, siger udviklingsminister Christian Friis Bach.

Noget specielt for København
FN Byens kontorbygning er tegnet af 3XN som en stjerneformet bygning med otte arme – og det er byggeriet af de sidste tre arme, der nu igangsættes. 1. etape af FN byen forventes som planlagt færdig i 2013. 2. etape – de ekstra 17.000 m² – forventes færdig et lille års tid senere. Byggeriet får en samlet volumen på 45.000 m², og den nye udbygning får samme høje miljømæssige profil som 1. etape.

Det er By & Havn, der er bygherre på den samlede FN-By. I lighed på de første 28.000 m² er det E. Pihl & Søn, der er hovedentreprenør på de sidste 17.000 m²:

- Det er mere end bare et kontorhus i usædvanlig god kvalitet, vi nu kan udvide, inden det er bygget færdigt. Det er en konsolidering af udviklingen på Marmormolen og videre i Århusgadekvarteret og Nordhavnen, og en understregning af, at dette område kommer til at gøre noget helt specielt for København, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094