23948sdkhjf

Spændende visioner for fremtiden på Østre Havn

Omdannelsen af et tidligere industriområde på havnen i Aalborg giver mulighed for at bygge 150.000 m².
Tilbage i sommeren 2006 købte entreprenørvirksomheden A. Enggaard området omkring Østre Havnebassin i Aalborg, som gennem 100 år dannede rammen om den for nyligt ophørte foderstofproduktion.

En efterfølgende debat med idéer fra fem arkitektfirmaer førte i sidste måned til offentliggørelsen af et nyt lokalplanforslag, der lægger op til en omfattende byfornyelse med byggeri af 150.000 m² i varieret højde.

Går alt efter planen, vil byggeriet blive indledt i 2012-13, mens det vil tage op til 10 år, før Østre Havn er færdigudviklet.

'Stjernepladsen' som omdrejningspunkt
- Formålet med lokalplanen er at skabe et tæt, urbant kvarter med et spændende videnbymiljø, skabt i mødet mellem den industrielle kulturarv og moderne arkitektur af høj kvalitet, lyder det blandt andet i oplægget fra Aalborg Kommune.

Med lokalplanen sikres hel eller delvis bevaring af syv gamle industribygninger. Desuden indgår havnebassinet, promenaden og den centralt beliggende 'Stjerneplads' i projektet som offentligt tilgængelige byrum.

Med ’Stjernepladsen’ refererer kommunen til en markant plads i den kommende bydels midte, hvor de gamle jernbaneskinner krydser hinanden. Pladsen er skabt af jernbanenettet og herfra får man kig ud til de tilstødende byrum, den nuværende byggeplads ved Musikkens Hus, Limfjorden, havnebassinet og til den omkringliggende by.

Borgerne er inviteret med
Visionsoplægget til Aalborgs nye bydel er udviklet i samarbejde med arkitektfirmaerne Cubo, Schmidt hammer Lassen, C.F. Møller, Kjærsgaard & Andersen samt Friis & Moltke. Hver især har de bidraget med forslag til den fremtidige bebyggelse, der blandt andet kan komme til at omfatte boliger, forskellige former for erhverv, caféer, kunst, kultur og en bystrand.

Som optakt til lokalplanprocessen inviteres borgerne til at gå på opdagelse i byrummene på Østre Havn. Det sker i form af udstillingen ”Østre Havn – En ny bydel spirer”, der blev åbnet den 9. september med 10 forskellige informationspunkter rundt omkring i bydelen.

I næste uge, nærmere bestemt den 21. november klokken 16, følges udstillingen op af en byvandring. Her vil rådmand Mariann Nørgaard og stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen præsentere indholdet af det nye lokalplanforslag.

I denne uge tager MT Højgaard hul på et stort ungdomsboligbyggeri umiddelbart øst for havnebassinet. Læs mere om dette projekt i artiklen 166 nye ungdomsboliger på havnen i Aalborg.


Læs mere om byudviklingen på Østre Havn på www.aalborgkommune.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094