23948sdkhjf

Iversen & Alsted Byg er gået konkurs

Esbjerg-firmaet Iversen & Alsted Byg A/S har ikke været i stand til at retablere egenkapitalen og er nu taget under konkursbehandling af Skifteretten i Esbjerg.
Iversen & Alsted Byg A/S har ikke været i stand til at komme sig over flere års underskud. Det har resulteret i en konkurs for det syddanske byggefirma.

Af den seneste årsrapport fremgår det, at byggefirmaet i 2010 havde en bruttofortjeneste på 9,6 mio. kr., mens tallet i 2009 var 14,2 mio. kr. På den baggrund havde Iversen & Alsted Byg et underskud før skat på 4,2 mio. kr. hvor det året før var på 1,6 mio. kr.

Firmaets årsresultat var i 2010 et underskud på 3,76 mio. kr. mod et minus på 1,77 mio. kr. i 2009. Resultatet betegnes som utilfredsstillende af ledelsen. Underskuddet betød, at egenkapitalen ved udgangen af 2010 var negativ 2,4 mio. kr.

Da underskuddet var ensbetydende med, at hele aktiekapitalen på 31.12.2011 var tabt, blev selskabet underlagt selskabslovens kapitaltabsregler. Ledelsen forventede dog, at egenkapitalen ville kunne retableres via fremtidige positive resultater. Det fremgår samtidig, at der efter drøftelser med pengeinstituttet var aftalt en fortsættelse af samarbejdet ville fortsætte på uændrede betingelser.

Det fremgår, at firmaet, da regnskabet blev udformet, havde ordrer svarende til 60% af den budgetterede omsætning for 2011. Endvidere fremgår det, at en realisering af den budgetterede omsætning eller en udvidelse af kreditten var en forudsætning for firmaets fortsatte drift.

Det har øjensynligt ikke lykkedes at indfri forventningerne, idet skifteretten I Esbjerg den 7. november 2011 har taget firmaet under konkursbehandling på begæring modtaget den 31. oktober. Det skriver Statstidende.

Kurator er advokat Dan B. Larsen, Dokken 10, 6700 Esbjerg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112