23948sdkhjf

Byen fanget i coronatid

Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence Fang din by 2020 er eksploderet, mens danskerne har været coronaramte

5.532 billeder har dokumenteret og foreviget Danmarks historie i coronatiden. Dermed er antallet af bidrag til Fang din by 2020 næsten fordoblet sammenlignet med sidste år.

Årets tema, hverdagsmagi, viste sig at blive endnu mere aktuelt i den forandrede hverdag, som ramte os alle. En hverdag hvor vi fra den ene dag til den anden pludselig skulle forholde os til at holde afstand både hjemme og ude i byens rum.

For at gøre årets fotokonkurrence endnu mere relevant og nærværende, besluttede Dansk Arkitektur Center sig for at ændre årets tema til Fang din corona-by.

- Hvert enkelt motiv bidrager til fortællingen om byen, og de gengiver, hvordan arkitekturen er med til at skabe rammen for hverdagen både i hjemmet og ude i byens rum - også i en anderledes tid, fortæller Tanya Lindkvist, programchef i Dansk Arkitektur Center, i en pressemeddelelse.

Det er femte gang, Dansk Arkitektur Center arrangerer fotokonkurrencen, og årets deltagere har indkapslet deres hverdagsmagi i motiver, der dokumenterer en Palle-alene-i verden-stemning med tomme gader, fysisk distance og andre måder for socialt samvær.

Juryens vurderinger
Der venter juryen noget af en opgave med de tusindvis af indsendte foto.

Hvert enkelt foto skal bedømmes, inden de udvalgte foto til udstillingen findes.

I juryens bedømmelse af hvert billede vægtes det at:
- Årets tema tydeligt er indarbejdet
- Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
- En spændende billedekomposition

Juryen består af stadsarkitekt Camilla van Deurs, programchef i Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist, arkitekt og vært på DR Sonja Stockmarr, festivaldirektør på Copenhagen Photo Festival, Maja Dyrehauge Gregersen samt fotograf og fotoambassadør for Canon, Morten Nordstrøm.

Udendørs udstilling
De bedste fotografier bliver udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i Blox fra 25. juni til 7. oktober, men fotoudstillingen får også liv andre steder i byrummet som Københavns Hovedbanegård og Valby station.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125