23948sdkhjf

Ikea-selskab fremrykker byggestart på to boligprojekter med samme entreprenør

Ikano Bolig, Ikeas boligvirksomhed, er klar til at tage første spadestik på to boligprojekter i Storkøbenhavn; Tværhøjgård i Greve og Cirkelbuen i Hillerød. Det sker, selvom virksomheden kun har solgt cirka en fjerdedel af boligerne. 

– Det kan ligne et sats midt i en turbulent tid med usikre fremtidsudsigter. Men vi mener, at vi – som en af de virksomheder, der har den økonomiske styrke til at gøre det – bør gå foran og sætte gang i markedet, beskæftigelsen og samfundet igen, siger René Brandt, der er adm. direktør hos Ikano Bolig, i en pressemeddelelse.

Han tror stadig på, at der vil være stor efterspørgsel på rækkehuse uden for København. 

Gengangere i Greve og Hillerød

Ikano Boligs projekt i Greve, Tværhøjgård, omfatter 230 rækkehuse fordelt på et- og to plan på mellem 90 og 125 kvm.

Opgaven udføres af i totalentreprise med HHM som totalentreprenør og KHS Arkitekter.

I Hillerød opførs Cirkelbuen i Ullerød Nord med i alt 145 nye boliger: 39 rækkehuse i et eller to plan på 90-125 kvm samt 78 lejligheder på 50- 115 kvm. Desuden er der 28 parcelhusgrunde i området.

HHM bygger rækkehusene og etapeboligerne i totalentreprise. KHS Arkitekter er bygherrerådgiver på skitseoplæg, mens Sted er tilknyttet som landskabsarkitekt.

– Derfor påbegynder vi byggeriet i Greve og i Hillerød, så vi, vores håndværkere og vores leverandører kan komme videre, siger René Brandt. 

Nærvær og boliger til alle
Boligprojekterne, som har en samlet salgssum på over 160 mio. kr., er født ud af Ikano Boligs strategi om at tilbyde boliger i Storkøbenhavnsområdet til en – for de fleste – overkommelig pris. 

De kommende boligområder i Greve og Hillerød får blandt andet et fælles Nærværshus, som de nye beboere vil kunne tage i brug, når de flytter ind i begyndelsen af det nye år. Nærværshuset skal understøtte det sociale liv i boligområdet og i resten af byen, hvor der blandt andet kan arrangeres fællesspisninger. Det første Nærværshus vil stå klar i starten af 2021. 

Boligprojekterne består af 1 og 2 plans rækkehuse, og indretningen sker i samarbejde med Ikea, som skal bidrage til, at alle kubikmeter bliver udnyttet bedst muligt. I Greve er de første beboere flyttet ind.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125