23948sdkhjf

Strøjer Tegl sætter tidligere Velux-direktør for bordenden

Strøjer Tegl henter Jørgen Tang-Jensen, tidligere adm. direktør for Velux, ind som ny formand for bestyrelsen. Han afløser Christian Strøjer fra ejerfamilien på posten.

Jørgen Tang-Jensen startede i Velux i 1981 som produktchef for tilbehørsprodukter, gardiner og rulleskodder, og blev salgs- og marketingansvarlig i 1989.

Fra 2001 til 2017 sad han på direktørposten i koncernen, hvor han ved sin afgang blev afløst af David Briggs.

Siden har Jørgen Tang-Jensen været tilknyttet bestyrelserne i VKR-koncernens selskaber, ligesom han bestrider bestyrelsesposter i blandt andet Coloplast, Rockwool og kapitalfonden Maj Invest Equity.

Jørgen Tang-Jensen blev i 1981 uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Fakta: Strøjer Tegl

Teglværket blev i år 1868 grundlagt af Hans Nielsen, der blev efterfulgt af sønnen Anders Hansen, der igen blev efterfulgt af sin søn Christian Holger Hansen. Hans søn, Thorvald Strøjer Hansen, overtog værket i 1962, og overdrog det til sønnen, Jørgen Strøjer Hansen, i 1984. Strøjer Tegl producerer i dag omkring 150.000 mursten i døgnet, hvilket giver en årlig produktion i nærheden af 50 mio. mursten. 

Det gav i 2018 et resultat før skat på 24,3 mio. kr af en bruttofortjeneste på 82 mio. kr. Teglværket – der har hjemme i Lillemose nær Assens på den vestlige del af Fyn – ejes af Strøjer-familien gennem Strøjer Holding ApS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.697