23948sdkhjf

65 millioner til afsløring af social dumping

En særlig udrykningsenhed med mandskab fra Arbejdstilsynet, politiet og Skat skal afsløre udenlandske virksomheder, der snyder med lønninger og arbejdsforhold.
De små byggerier på landets villaveje kan se frem til flere kontrolbesøg som følge af en ny aftale mellem regeringen og Enhedslisten, der sikrer 65 mio. kroner til at afsløre social dumping.

Ifølge Finn Sørensen fra Enhedslisten er der tale om et markant løft til området:

- Der går tusindvis af danske håndværkere arbejdsløse, fordi der er nogle arbejdsgivere der ser en fidus i at importere underbetalt arbejdskraft under kummerlige vilkår. Det vil vi ikke stå model til, siger Finn Sørensen. Den her aftale betyder at der kommer flere kontrolbesøg på arbejdspladserne, og bedre samarbejde mellem myndighederne – Arbejdstilsynet, Skat og politi, siger han.

Tiltaget bifaldes hos BAT, hvor man i lang tid har opfordret til øget kontrol med udenlandske virksomheder, der ikke følger lovgivningen og danske myndighedskrav.

- Skat og Arbejdstilsynet kan nu gennemføre en effektiv kontrol indenfor de eksisterende regler og det er der rigtig meget brug for, siger formand Peter Hougård Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188