23948sdkhjf

Boligaftale til 5,5 milliarder på plads

Bred politisk aftale om renovering af almene boliger stiller 5.000 nye job i udsigt.
Regeringen fremrykker investeringer for 5,5 mia. kroner til renovering af almene boliger i 2011.

Det er resultatet af en bred boligaftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Partierne bag aftalen er således enige om at fremrykke investeringer for 5,5 mia. kr. af Landsbyggefondens midler i 2011.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi er blevet enige om en boligaftale, der vil give de almene boliger et tiltrængt løft og samtidig skaber masser af job i en krisetid. Vi forventer, at fremrykningen af de mange milliarder vil give ca. 5.000 nye job i løbet af 2012 og 2013, siger boligminister Carsten Hansen.

Godt for beskæftigelsen og de almene boligområder
Den nye aftale betyder også, at der fremrykkes yderligere 3 mia. kroner fra årene 2013-2016. Dermed kan Landsbyggefondens samlede venteliste på 8 mia. kroner afvikles allerede i 2011, og det glæder man sig over hos Danmarks Almene Boliger (BL).

- Med en renoveringsramme på over 10 milliarder i år vil vi få mulighed for at sætte renoveringer i gang så mange steder over hele Danmark, at vi effektivt får hjulpet beboere over hele landet med at få bedre boliger og boligområder. Samtidig vil det hjælpe på beskæftigelsen i en situation med mange ledige i byggeriet, og det vil også være til gavn for de almene boligområder, hvor ledigheden har ramt hårdt, siger formand Bent Madsen.

Han udtrykker dog samtidig bekymring over, at beløbet fra 2013 falder til 1,9 milliarder kroner årligt.

- Men heldigvis ligger det i aftalen, at vi løbende skal vurdere behovet for renoveringer, så på den baggrund er vi fortrøstningsfulde også med henblik på fremtiden, siger formanden.

Med den nye boligaftale tilslutter regeringen sig også aftalen af 8. november 2010 om en styrket indsats i ghettoområderne og anvendelsen af den almene boligsektors midler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094