23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter digitaliserer drift af 35.000 boliger

Efter afsluttet EU-udbud har Domea valgt et system fra Årstiderne Arkitekter til at digitalisere arbejdsprocesserne i boligadministrationen.
Med en tablet-pc i hånden gennemgår boligadministrationens inspektør og lejeren det lejemål, som lejeren har opsagt.

De ønskede udbedringer bliver sendt direkte fra inspektørens tablet til den håndværker, der har givet det bedste tilbud på at vedligeholde lejemålene.

Og lejeren kan med det samme få besked om, hvor meget udbedringerne af lejemålet i forbindelse med fraflytningen kommer til at koste. Det fremgår også af pc’en.

Investering tjent ind på 2-4 år
Sådan bliver en del af den digitale dagligdag fremover i en af landets førende bygge- og boligorganisationer Domea.

Efter et netop afsluttet EU-udbud har Domea valgt Årstiderne Arkitekter som leverandør af systemet ”Eseebase”, der skal gøre dele af driften og arbejdsprocesserne i boligorganisationen digital. På den måde sikrer Domea besparelser på drift og administration i de af organisationens boligafdelinger med i alt 35.000 boliger, hvor digitaliseringen bliver implementeret:

- Efter implementering i andre boligorganisationer har vi oplevet, at Eseebase giver besparelser på op mod 25 procent på fraflytninger. Dertil kommer markante administrative besparelser, og ikke mindst besparelser, for de lejere, der fraflytter lejemålene. Det giver en tilbagebetalingstid på blot to til fire år på investeringen i systemet, siger Per Klitte, salgs- og udviklingschef for Eseebase hos Årstiderne Arkitekter.

3D-modeller af samtlige lejemål
Årstiderne Arkitekter har brugt de seneste tre år på udvikling af det digitale administrationssystem målrettet boligorganisationer. Systemet baserer sig blandt andet på 3D-modeller af hvert eneste lejemål, der samtidig rummer meget præcise mængdeudtræk og udbud på fraflytningsarbejder.

Med disse informationer lagret digitalt opnår boligadministrationen betragtelige besparelser specielt i forbindelse med fraflytninger – og på den tid, der bruges på at administrere en fraflytning.

- Digitalisering gør ikke bare arbejdet hurtigere. De præcise tal danner også grundlag for eksempelvis konkrete og omfattende udbud. Det giver så igen bedre priser fra håndværkerne. Samtidig hjælper den samlede mængde af data med at bevare overblikket over samtlige lejemål og deres aktuelle stand og behov for vedligehold, siger Per Klitte.

EU-udbuddet har udmøntet sig i en toårig aftale med Domea, der ifølge udbuddet også har muligheden for at forlænge aftalen med Årstiderne Arkitekter til i alt fire år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14