23948sdkhjf

Dansk aftryk på nyt højhusprojekt i Kina

Tegnestuen Adept er med på det team, der netop er kåret som vinder af konkurrencen om et 100.000 m² stort højhusbyggeri i kinesiske Shenzhen.
Adept kunne forleden føje et nyt, internationalt projekt til cv’et, da det unge danske arkitektfirma blev kåret som vinder af en international konkurrence om et 100.000 m² stort højhusbyggeri i Shenzhen.

Vinderforslaget er udviklet i samarbejde med kinesiske Urbanus, VSA fra Hongkong, britiske Max Fordham og Beijing CCI Architectural Design.

Vil genskabe aktivt bymiljø
Projektet, der har vakt interesse blandt flere af verdens førende arkitektfirmaer, består af to tårne, der bliver nye hovedkvarterer for de to finansielle institutioner; CDB og Minsheng.

Ida Richter Brændstrup fra Adept forklarer, at designet skal ses som en kommentar til nutidens måde at udforme højhuse på. Samtidig er det et resultat af overvejelserne om, hvilken form for tårne, man kan føje til Shenzhens i forvejen imponerende skyline.

- I løbet af de senere år har det arkitektoniske fokus været at søge visuelt unikke former, hvilket har resulteret i langt mindre spændende og ofte næsten øde byrum ved basen af bygningerne. De kunstfærdige skyskrabere er kun et positivt bidrag, når man kigger op eller ser byen på afstand. På den måde reduceres skyskraberen til et visuelt element, der udelukkende dekorerer frem for at bidrage til et aktivt bymiljø, siger hun.

Aktivering af nedre etager
Shenzhens to nye vartegn skal således stimulere det byområde, de er forankrede i, og fungere som generatorer for byudviklingen. De to tårne skal ikke alene være visuelle vartegn, men funktionelle vartegn, der arbejder for byens borgere og besøgende.

Derfor er der i projektet fokus på at aktivere de nedre etager ved at placere aktive og offentligt orienterede programmer her i synlig, tæt forbindelse med de omgivende, offentlige rum. De offentlige områder udlægges i mindre bygninger omkring en nedsænket plads, hvorved der opstår varierede, skyggefulde og aktive offentlige rum, der skaber en klar identitet i gadeniveau til de to tårne. Oven på de lave nederste bygninger placeres taghaver med planter og vandelementer, der bidrager til et behageligt mikroklima.

De to tårne, CDB Tower (150 meter) og Minsheng Financial Tower (120 meter), er begge designet med strukturelle kerner og bærende facader, der lader kontorerne i tårnene være åbne og frie for søjler. Tårnene relateres til hinanden i materialevalg og udtryk, men udformes forskelligt for at markere de separate identiteter for de to institutioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094