23948sdkhjf

Bygningsprisen til Hospice Søndergård

Hospice Søndergård har netop modtaget Ballerup Kommunes Bygningspris 2011.
Hospice Søndergård er det tredje danske hospice opført efter Realdanias principper for ’det gode hospice'. Huset ligger i den nye bydel Søndergård i Måløv ved Ballerup og har plads til 14 beboere med enkeltstuer.

Hospicet er klart og enkelt opdelt efter husets overordnede funktioner – således er fælles opholdsarealer og personalefaciliteter placeret nær indgangen, så alle boligerne opnår den størst mulige privatsfære. Der er lagt vægt på at skabe et hjemligt miljø, og hver beboer kan præge sin 36 m² møblerede bolig efter egen individuel smag.

Ballerup Kommunes borgmester Ove Dalsgaard var til stede ved præmieringen, hvor projektet fik følgende ord med på vejen.

- Hospice Søndergård præmieres for sin optimale udnyttelse af grundens terræn- og udsigtspotentiale, samt for en original poetisk og meget stilsikker bygningsudformning. I eksteriøret er materialepaletten smuk og enkel: zinktag, grågul facadetegl og en gråpatineret træbeklædning, der forer de private udsigtsterrasser. Interiøret er ikke-institutionsagtigt, lyst venligt og imødekommende. Bygningskomplekset er overordnet set en meget smuk og værdig ramme om sin funktion, sagde Ove Dalsgaard.

Henning Larsen Architects vandt opgaven om Hospice Søndergård i arkitektkonkurrence i 2009.

OK-fonden ejer og driver Hospice Søndergård, som er opført med støtte fra Realdania og Tryg Fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109