23948sdkhjf

Arkitekt kaster nyt lys over Viborg

Med udstillingen ”Concrete / Light” på Kunsthal Brænderigården i Viborg viser designeren Christian Flindt nye lamper og designs, som bliver opstillet i byen.
Det er et af de store navne indenfor lys og design, som Kunsthal Brænderigården i Viborg den 18. november præsenterer på sin kommende udstilling ”Concrete / Light”.

39-årige Christian Flindt er møbel- og lysdesigner og har gennem de seneste ti år modtaget en række designpriser og udviklingslegater til sit arbejde. Som én af fem udvalgte stoledesignere dystede han i sommer om at retten til at udsmykke Finn Juhl-salen i FN-bygningen, New York.

Ny arkitektur skaber liv
- Jeg glæder mig utrolig meget til at udstille mine nye lamper og møbler og andre design-projekter i Brænderigården. Viborg er en spændende by med en lang historie og tradition for smuk arkitektur, som man fornemmer tydeligt når man går en tur i den indre by med de små krogede gader. Men det er også en by, hvor man fornemmer, at der sker en masse nyt, siger Christian Flindt, som bl.a. henviser til byens nye rådhus, der blev indviet her i efteråret.

75 procent mindre strøm
”Concrete / Light”-udstillingen – navnet refererer til Christian Flindts helt nye kærlighed for at arbejde i beton og lange arbejde med belysning – kaster bogstavelig talt lys over en række lys- og møbleringskoncepter, som lige nu bliver udrullet i Viborg.

På udstillingen får de besøgende konkrete eksempler på, hvordan designeren vil skabe nyt liv i bybilledet i Viborg ved hjælp af innovativ gadebelysning, stole og væresteder. Det sker bl.a. ved hjælp af Christian Flindts nye Viborg-pullert-lampe, der bedst kan beskrives som et plakatrør, skåret halvt igennem. I det dråbeformede hul lyser en blændfri LED-pære, der, udover at skabe en intim, ”hyggebelysning”, reducerer strømforbruget med 75 procent.

- Målet med Viborg-pullerten er at skabe liv og inddrage borgerne i byens liv. Lampen skaber et hyggeligt lys, der ”inviterer” folk til at gå eller løbe en tur i grønne områder, hvor jeg også håber, at den kommer til at stå,” forklarer Christian Flindt, som typisk udvikler sine projekter sammen med kendte lampefirmaer som Louis Poulsen.

Viborg får mere lys
Viborg-pullerten skal installeres i Brænderigårdens nye have. Herudover er den solgt til Sparekassen i Skals og vil ende med at lyse op andre steder i Viborg og omegn. Det fortæller civilingeniør hos Trafik og Veje, Viborg Kommune, Thorkild Vestergaard.

- Vi overvejer også at bruge lampen til parker og andre steder, der trænger til en hyggelig belysning. Den kommer også til at stå ved molerne på Hjarbæk Havn, og så overvejer vi steder i Bjerringbro og ved Viborg Søerne. Folk kan anvende lamperne til at finde vej gennem mørke områder eller oprette løberuter efter dem. Det skaber en dynamik i bybilledet, siger Thorkild Vestergaard.

På udstillingen fremviser Christian Flindt, som til daglig udvikler sine lamper og stole i København, også en ny parasollampe med solceller. Om dagen vil den give skygge, men samtidigt samle energi ind til at kunne lyse og være ramme om udeliv i aften og skumringstimerne på pladser og parker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093