23948sdkhjf

Et lille fald i det påbegyndte byggeri

Det samlede påbegyndte etageareal er faldet med 7 pct. fra 2. til 3. kvartal, mens det påbegyndte antal boliger er uændret, når der korrigeres for normale sæsonudsving.
Efter at være faldet til ca. en tredjedel af niveauet i 2006 har såvel det påbegyndte etageareal som det påbegyndte antal boliger omkring årsskiftet 2009-2010 fundet et mere stabilt niveau.

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er det påbegyndte antal boliger steget med 17 pct., og det højere niveau er først og fremmest en konsekvens af den markante stigning i påbegyndelsen af boliger i etagebyggeri på 27 pct. – hovedsageligt båret af de almene boligselskaber.

Påbegyndelsen af enfamiliehuse (stort set udelukkende parcelhuse) er nærmest uændret, og den positive udvikling er tilsyneladende stoppet. Påbegyndelsen af boliger i øvrige bygninger er steget med 76 pct., men denne kategori svinger meget, da den er meget afhængig af store enkelte byggeprojekter – i dette tilfælde kollegieboliger, oplyser Danmarks Statistik.

Målt på samlet etageareal viser påbegyndelsen af beboelsesbygninger et fald på 6 pct. Det hænger sammen med, at der er bygget færre enfamiliehuse, men flere etageboliger, der traditionelt indeholder færre kvadratmeter.

Stort fald i påbegyndelsen af erhvervsbygninger
Det samlede påbegyndte etageareal er til gengæld faldet med 18 pct. i forhold til for et år siden. Tilbagegangen skyldes primært et fald på 23 pct. i påbegyndelsen af erhvervsbygninger – især inden for de dominerende typer af erhvervsbyggeri; landbrugsbygninger, fabrikker og værksteder samt administrationsbygninger.

Samlet set skal opgørelsen af den seneste byggeaktivitet tages med forbehold, da data-grundlaget er usikkert. Ifølge Danmarks Statistik skyldes det primært forsinkede indberetninger til Bygnings- og Boligregistret (BBR), hvilket er vanskeligt at korrigere for.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172