23948sdkhjf

Kan regeringens vækstinitiativer overhovedet realiseres?

Finn Bo Frandsen og Thomas Larsen er oplægsholdere ved årets julemøde hos Byggecentrum, der sætter fokus på mulighederne for vækst i den nuværende politiske situation.
De seneste måneder har der været meget snak om, at væksten skal sparkes i gang – bl.a. med fremrykkede investeringer i bygge-, anlægs-, og renoveringsprojekter. Senest har regeringen fremlagt finansforslag, hvor der er afsat yderligere 8 mia. til dette hen over de næste to år – altså i alt 18,5 milliarder.

Byggecentrums årlige julemøde giver en analyse af den meget spændende politiske situation efter valget, hvor politisk kommentator Thomas Larsen vil vurdere, hvordan den nye regering er kommet fra start, vurdere ministerholdet samt give en analyse af den nye oppositions muligheder og risici.

- Der er lagt op til en meget spændende eftermiddag, hvor vi lægger spåkuglen på hylden og tager fat i kvalificerede analyser af det politiske landskab og af de barrierer og udfordringer, der skal løses, for at regeringens vækststrategi skal lykkes, siger konsulent Hanne Høeg Jensen fra Byggecentrum.

Byggebranchen skal på arbejde
Som supplement præsenterer seniorøkonom Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri en helt frisk analyse fra byggesektoren.

Analysen giver svar på, hvordan det aktuelt står til i branchen med fokus på, hvor i byggeriet krisen rammer hårdest lige nu, og hvordan det forventes at se ud i den kommende tid.

- Jeg tror, mange i byggebranchen er optagede af, om de gode intentioner om at sætte skub i væksten bliver til noget. Byggebranchen er en af de brancher, der virkelig skal på arbejde, hvis det lykkes at bruge de bebudede milliarder til at få bugt med det gigantiske vedligeholdelsesefterslæb på fx kloakker, infrastruktur og institutioner og til at energioptimere vores boligmasse, siger Hanne Høeg Jensen.

Fakta om oplægsholdene
Thomas Larsen er redaktør og politisk kommentator på Berlingske, forfatter og foredragsholder. Han hører til blandt landets mest benyttede politiske analytikere i radio og TV og var i 1990’erne forfatter og medforfatter til en række meget omtalte politiske biografier om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Svend Auken, Mogens Lykketoft og Anders Fogh Rasmussen.

Han har desuden udgivet en interviewbog med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, ligesom han har portrætteret Mærsk McKinney Møller i bogform. Thomas Larsen forelæser om politik og journalistik og er kursusleder på Den Journalistiske Efteruddannelse, DJE. I 1995 blev han tildelt et Marshall Memorial Fellowship, og 1999-2000 var han John S. Knight Fellow på Stanford University i USA.

Finn Bo Frandsen er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet sommeren 1979 og er ansat i afdelingen for erhvervsøkonomi og erhvervspolitik i Entreprenørforeningen (siden 2003 Dansk Byggeri).

Finn Bo Frandsens arbejdsopgaver er dels bygge- og anlægssektorens konjunktur- og markedsforhold samt arbejdsmarked og lønudvikling, dels erhvervspolitik i forhold til infrastruktur og boligpolitik. Han er en ofte anvendt foredragsholder, når den økonomiske situation i byggebranchen skal fortolkes og formidles.

Julemødet finder sted den 8. december hos Byggecentrum i Ballerup. Læs mere på www.byggecentrum.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094