23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Find de sidste midler til nedrivningspuljen

Midlerne til at sikre, at det arbejde, som er indledt med nedrivningspuljen, kommer helt i land, bør findes, mener Dansk Byggeri.
Regeringens plan om at stoppe nedrivningspuljen på nuværende tidspunkt er en fejl, lyder det fra Dansk Byggeri.

Organisationen slår fast, at nedrivningspuljen ikke er en permanent ordning, men en målrettet indsats, som er nået næsten i mål. Derfor ønsker Dansk Byggeri at finde de resterende midler inden for rammerne af finansloven

Nedrivningspuljen er populær og har i de to år, hvor ordningen har været gældende, fået ryddet godt op i en bygningsbestand af gamle og totalt nedslidte boliger i udkantsområder landet over. Ordningen har i 2010 og 2011 været tilført 250 mio. kr. via finansloven.

Sikre overholdelse af retningslinjerne for arbejdsmiljø
Puljen betenges som succesfuld i at få nedslidte bygninger fjernet under forsvarlige vilkår, hvorved det ønskede resultat er opnået. .

Dansk Byggeri argumenterer dog for, at der fortsat er behov for midler til puljen for at sikre, at de kommuner, som ikke er kommet helt i mål, får de sidste nedslidte bygninger revet ned på forsvarlig vis.

- Ud af de 18,7 milliarder kroner, som finansloven øremærker til fornuftige bygge- og anlægsformål, må der kunne findes 100 millioner kroner, som bør være nok til at få de sidste kommuner i mål i forhold til denne særlige indsats for at fjerne de værste slumbebyggelser i udkantsområderne, siger Torben Liborius.

Endeligt forslås det, at man udnytter mulighed for at sikre, at både miljø og arbejdsmiljø tilgodeses, så de klare retningslinjer, der gælder for tilsvarende aktiviteter for staten på området, også bliver fulgt af kommunerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079