23948sdkhjf

To teams videre i konkurrence om Viborgs bykerne

SLA og Schønherr står i spidsen for de hold, der er udvalgt til anden runde i en projektkonkurrence, der skal vise nye veje for tilgængelighed i Viborgs historiske bykerne.
Det er to vidt forskellige projekter, der i de kommende måneder skal videreudvikles i bestræbelserne på at sikre alle mennesker – med eller uden handicap – lige adgang til oplevelser af kulturarven i Viborg.

Fem hold har deltaget i konkurrencen, hvor den endelige vinder forventes udpeget i foråret 2012.

- Det har været spændende at se alle de forskellige forslag til at indarbejde tilgængelighed i Viborgs historiske bykerne. Det er tydeligt, at opgaven er udfordrende og kræver indlevelse og grundighed for at nå frem til et godt resultat. Det viser de to udvalgte vinderforslag. Samtidig repræsenterer de også to meget forskellige tilgange til opgaven, som vi glæder os til at se blive foldet endnu mere ud, siger Johannes F. Vesterby, der er formand for Teknisk Udvalg i Viborg Kommune.

Løsninger med respekt for arkitektur og historie
Dommerkomiteen har i bedømmelsen af konkurrenceforslagene lagt særlig vægt på forslagenes syn på tilgængelighed og de historiske omgivelser – først og fremmest balancen mellem hensynet til den oprindelige kulturarv og tilføjelse af nutidige elementer i bykernen. Komiteen har også bedømt konkurrencedeltagernes måde at gøre brug af både fysiske og formidlingsmæssige løsninger.

Bag konkurrencen står Viborg Kommune og Realdania, og hos sidstnævnte betegner projektleder Marianne Kofoed begge projekter som meget interessante:

- Nu får begge hold mulighed for at arbejde videre med deres forslag og yderligere konkretisere, hvordan man med nytænkning og kreativitet kan skabe god og ligeværdig adgang for alle til en historisk bykerne – på en måde, der respekterer og harmonerer med de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, der findes i Viborg, siger hun.


Team SLA's visualisering af Nytorv i Viborg. Projektet er udviklet i samarbejde med Public Arkitekter og 2+1 Idébureau
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094