23948sdkhjf

Stort gravearbejde giver plads til ny rampe

Etableringen af en forbindelsesrampe mellem Motorring 3 og Lyngby Omfartsvej skrider planmæssigt frem. Jordarbejdet ventes færdigt inden jul.
20.000 kubikmeter svarer til at grave fodboldbanen på Gentofte Stadion ud i næsten tre meters dybde.

Så meget jord skal Vejdirektoratets entreprenører grave væk for at anlægge den nye forbindelsesrampe mellem Lyngby Omfartsvej og Motorring 3 (M3). Vintapperrampen, som den kaldes, løber bag om Gentofte Genbrugsplads, og her ligger terrænet 5-6 meter højere end M3.

- Efter planen er de færdige med jordarbejdet inden jul, og som arbejdet skrider frem nu, tyder alt på at de når det. Samtidig har vi taget hul på arbejdet med stitunnellen for gående og cyklende under rampen, fortæller projektleder Christian Tolderlund fra Vejdirektoratet.

Ellers er der på det seneste blandt andet støbt støttevægge, rammet spuns, boret jordankre og flyttet blødbundsjord.

Genbrugsplads medfører nyt arbejde
Gentofte Kommunes planer for en ny genbrugsstation har tilføjet en ny opgave til projektet.

- Vi er gået i dialog med Gentofte Kommune om at få opsat en støjskærm for den nye genbrugsstation langs rampen, og vi arbejder på en alternativ tilslutning af stien under Lyngby Omfartsvej, siger Christian Tolderlund.

Vinterrampen har til formål at give en enklere og hurtigere adgang til M3. I dag må bilisterne køre ad Lyngby Omfartsvej, dreje fra ved Lyngbyvej op til en rundkørsel for blot at vende bilen 180 grader og køre via to lyssignaler op på M3.

Efter planen kan bilisterne tage rampen i brug senest oktober 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078