23948sdkhjf

Arhusianske boligorganisationer fusionerer

Boligorganisationerne VesterBo, Højbo og Bo83 fusionerer den 1. januar 2012. Den nye boligorganisation, som råder over 5.600 boliger, får navnet Boligkontoret Århus.
Boligkontoret Århus hedder boligorganisationen, som opstår når VesterBo, Højbo og Bo83 fusionerer den 1. januar 2012.

- Vi har nu arbejdet sammen i fire år og har i forskellige sammenhænge diskuteret en fusion. Midt i 2010 begyndte vi at arbejde mere seriøst med ideen, og nu var tiden moden, fortæller bestyrelsesformanden i Boligkontoret Århus, Søren Høgsberg.

Fusionen betyder, at man 1. januar erstatter de tre boligorganisationer og den nuværende fællesadministration med én ny boligorganisation, som også får egen administration.

5.600 boliger samlet under et
Fusionen skal ses i lyset af, at der kravene til boligorganisationer er stigende. Samtidig forenkler fusionen administrationen og de demokratiske beslutningsveje.

- Alt sammen noget der vil smitte positivt af på vores serviceniveau og beboere, siger Morten Homann, direktør i Boligkontoret Århus.

Boligkontoret Århus får over 5.600 boliger i Aarhus og omegn og bliver dermed den tredjestørste boligorganisation i Aarhus. På landsplan bliver det den 11. største almene boligorganisation.

I 2008 dannede VesterBo, Højbo, Bo83 og Fagbo fællesadministrationen, Boligkontoret Århus. Beslutningen om at gå fra administrativt samarbejde til en fusion blev truffet af de tre organisationers repræsentantskaber 15. november. Fagbos repræsentantskab havde forinden valgt, at de ikke ville med i fusionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1