23948sdkhjf

Inga skal tygge sig gennem Nordhavns undergrund

Projektfolk fra M.J. Eriksson og Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, var tirsdag samlet i mindre grupper rundt om en 14 meter dyb skakt med en diameter på 16 meter. 

En svag duft af pølser vidner om, at der er noget, som skal fejres på byggepladse: En kloakledning tilbage fra 1940’erne skal omlægges, og det kræver en cirka 750 meter lang tunnel. Den nye kloakledning skal være 1,6 meter i diameter og ligge under containerpladser og nybyggeri tæt på metrostationen Orientkaj. 

Til formålet tages en tonstung tunnelboremaskine i brug, men først skulle den navngives 

– Hofor har en liste med stærke kvindenavne, der har rødder i vikingetiden. Vi er nået til Inga, som betyder magtfuld, og det ser vi gerne, hun er, sagde projektlederen Kirsten Toft, fra Hofor, ifølge en pressemeddelelse ved højtideligheden. 

Håndgravet tunnel
Den kloakledning, der ligger i jorden nu, er lavet i årene 1937-1946. Dengang var der ikke dåb af en tunnelboremaskine, for tunnelen blev håndgravet bid for bid. Efterfølgende er der lagt kloakrør inde i den gravede tunnel langt under jordoverfladen – nede i den dybde, hvor Inga nu ligger klar til arbejdet. 

– Det er altid spændende at få sendt tunnelboremaskinen afsted, for selvom vi er rigtig godt forberedt, så kan man ikke vide helt præcist, hvad hun støder på i undergrunden, siger projektchef Jacob Møller fra M.J. Eriksson og fortsætter:

- Men vi er glade for, at vi har Inga i stedet for at skulle håndgrave tunnelen, som man har gjort med den, der er i brug nu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109