23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Forkert at skære i byggeforskning

SBi – byggeriets forskningsinstitut – bliver beskåret med 19 procent i det fremlagte finanslovsforslag. Det vækker undren hos Dansk Byggeri.
Beskæringen fremgår af det finanslovsforslag, som forhandles i disse dage, og hvor Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) kan se frem til at få reduceret budgettet med knap 20 %.

Det harmonerer ifølge Dansk Byggeri dårligt med de ambitiøse energimålsætninger, som det er pålagt byggeriet at indfri, og som skal realiseres i et tæt samspil mellem forskning og byggeriets proces- og teknologiudvikling:

- Det er nærliggende at antage, at regeringen er ved at begå en brøler. Der er i al fald ingen sammenhæng i mål og midler. I Dansk Byggeri indstiller vi os på, at byggeriet i de næste 40 år i store træk vil befinde sig i en stor vedvarende innovationsproces. Det giver derfor ingen mening at skære på rammerne for udvikling og formidling, som det er tilfældet, når man reducerer SBi’s muligheder for at støtte udviklingen, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Appel til minister
Michael H. Nielsen påpeger, at det i løbet af de næste 40 år er nødvendigt at gøre byggeriets energiforbrug fossilfrit, hvis målsætningen om Danmark som fossilfri nation skal realiseres. Det betyder, at byggeriet vil få ansvar for omlægning af 40 % af det samlede danske energiforbrug, men det harmonerer dårligt med finanslovsforslagets prioritering af forskningen i byggeriet.

Hos Dansk Byggeri antager man derfor, at de store ændringer i ressortfordelinger, der er sket ved den nye regerings tiltræden, kan have spillet en rolle i forhold til nedskæringen på byggeforskning.

- Med finanslovsaftaler lige oven i den omfattende ressortomlægning kan man antage, at der er tabt nogle sager ned mellem flere stole. Vi har i al fald svært ved at se sammenhæng i nedskæringen på forskningsområdet, når byggeriet skal bidrage væsentligt til at skabe løsninger på klima- og energiområdet. Det må være en svipser, som den nye klima-, energi- og bygningsminister bør have stor interesse i at få udredet, slutter Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125