23948sdkhjf

Historiske universitetsbygninger i København omdannes med Glostrup-entreprenørs hjælp

På Købmagergade i hjertet af København omdanner det internationale ejendomsinvesteringsfirma Hines de historiske bygninger til nye butikker og et 243-værelses hotel. 

Hoffmann er valgt som totalentreprenør på det ambitiøse 21.000 kvm store projekt, der er døbt ”The Trinity Quarter". Tilknyttet er også BBP Arkitekter, mens EKJ Rådgivende Ingeniører er rådgiver på ingeniørsiden. Det oplyser EKJ på LinkedIn.

Palæ, bogbindere og jurastuderende

I midten af 1700-tallet lå der et nobelt palæ. Siden blev netværket af bygninger, passager og gårdspladser etableret til tekstil- og forlagsindustrien, der støttede universitetet, herunder skræddere, bogbindere, udgivere og studerende. 

Bygningerne blev erhvervet af Københavns Universitet i 1969 og blev brugt som undervisningsfakultet for teologi- og jurastuderende. 

Hines erhvervede Universitets Passagen på vegne af Hines European Value Fund (HEVF) i 2018 og annoncerede planer for genudviklingen af bygningerne i januar 2019.

Som Licitationen – Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet har Hoffmann været i gang med en omfattende projektering siden sommeren sidste år. Dengang var forventningen, at totalentreprisen til omkring 500 mi0. kr. ville blive endelig indgået til efteråret. 

Udover hotellet og de 243 værelser kommer byggeriet til at omfatte cirka 3.000 kvm butikker ud til Købmagergade samt cirka 1.000 kvm boliger. 

The Trinity Quarter forventes afsluttet i 2021. 25hours hotels forventes dog først åbent for gæster i første kvartal i 2022.  

Bevarer og gendanner historien
Navnet på udviklingsprojektet, The Trinity Quarter, blev valgt for at afspejle dets beliggenhed ved siden af den historiske Trinitatis Kirke på Købmagergade. Det nye hotel vender ud mod torvet ved siden af kirken og Rundetårn.

Bygningens Q-logo trækker også på bygningens historik, da logoet afspejler de karakteristiske blyindfattede vinduer, der ses gennem hele bygningen, og som bliver nænsomt bevaret. 

– På hvert trin i The Trinity Quarter-projektet har vi forsøgt at bevare, gendanne og forbedre den indviklede historie fra disse vidunderlige bygninger. Det her område i København har en fascinerende historie, der vil være en fremtrædende del af vores planer, udtaler Karen Nielsen, Development Director for Hines Nordics i København, i en pressemeddelelse om projektet. 

Det er den svenske designer Martin Brudnizki, der sammen med et internationalt team af specialister udtænker projektets designmæssige løsninger. 

Hotellet skal drives af hotelkæden 25hours hotels, kædens første i Skandinavien. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125