23948sdkhjf

Flere uddannelser i byggeerhvervene

Dansk Byggeri og Lyngby-Taarbæk kommune indgår nyt partnerskab som skal øge antallet af unge, der får en erhvervsuddannelse indenfor byggeerhvervene.
Dansk Byggeri Hovedstaden, Lyngby-Taarbæk Kommune, de tekniske skoler og Ungdommens uddannelsesvejledning indgår et nyt samarbejde, som skal øge antallet af unge, der får en erhvervsuddannelse indenfor byggeerhvervene.

- Alt tyder på, at der er færre faglærte i branchen om få år, men når ordrebøgerne ikke bugner, kan det være vanskeligt for den enkelte virksomhed at etablere gode lærlingeforløb. Det forsøger Dansk Byggeri Hovedstaden at gøre noget ved gennem partnerskabsaftaler med kommunerne. Derfor skal Lyngby-Taarbæk Kommune have stor ros for at indgå i partnerskabet, der ud over at skabe praktikpladser til de unge også fokuserer på, at en erhvervsuddannelse kan være et godt alternativ til gymnasiet, siger Per Engsø Larsen, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.

Partnerskabet skal øge samarbejdsrelationerne, og styrke det fælles ansvar der er for at sikre flest mulige unge en ungdomsuddannelse.

Flere praktikpladser og bedre kendskab
Gennem partnerskabet forpligter deltagerne sig til at skaffe flere praktikpladser til de unge, der går på de tekniske skolers grundforløb eller er i skolepraktik og som søger praktikplads indenfor byggeerhvervene.

Et andet element er at øge folkeskoleelevernes kendskab til teknisk skole med henblik på at motivere eleverne til en erhvervsfaglig uddannelse.

- Vi har store forventninger til partnerskabet, da vi gerne vil give de unge de bedste forudsætninger for at komme ind på arbejdsmarkedet. Uddannelse er nøglen til et solidt tilhørsforhold til det danske arbejdsmarked, og med denne aftale kan vi hjælpe de unge med at finde en praktikplads, og derved øge deres chancer for at gennemføre et uddannelsesforløb, siger borgmester Søren P. Rasmussen, Lyngby-Taarbæk Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063