23948sdkhjf

Kunst for sjov

Åbningen af Dansk Arkitektur Center efter corona bød på et 40 meter langt kunstværk af Carsten Höller, der snor sig som en spiral hele fire etager ned gennem Blox

Arkitektur, kunst og leg mødes i en ny, permanent installation i Udstillingsforum.

Det er den tysk-belgiske kunstner Carsten Höller, som står bag den spritnye DAC Slide - en 15 meter høj rbane, hvor gæsterne kan få en 40 meter lang anderledes rutsjetur.Initiativet er igangsat som en del af Dansk Arkitektur Centers ønske om en bredere gæsteprofil, hvor der rækkes ud til besøgende, der ikke allerede har kendskab til arkitektur - men er optaget af byens udvikling, dansk design og kulturelle oplevelser. Og projektet er realiseret på baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet.

Carsten Höller har lavet lignende kunstværker i form af rutsjebaner på Tate Modern i London og andre førende museer i hele verden. Det oplyser DAC i en pressemeddelelse.

Alternativt alternativ
Må kunst og arkitektur godt være sjovt? Svaret er ja, hvis man spørger Höller. Men værket udtrykker også en undren fra kunstnerens side:

- Hvorfor bruger vi ikke rutsjebaner i arkitekturen som en tilføjelse til trapper, elevatorer og rulletrapper, spørger Carsten Höller ifølge pressemeddelsen og tilføjer:

Læs også: Her har de brugt den store værktøjskasse


- De er hurtige, sikre og energibesparende - og de frembringer en glad følelse hos brugeren, der nærmest kan beskrives som et slags møde mellem lyst og panik, et sted mellem glæde og vanvid.

Höller er kendt for sin eksperimenterende kunst i stor skala. Rutsjebanen er også en ordentlig krabat med en kampvægt på fire ton. Det tog 21 dage at installere det mægtige kunstværk, som er bygget op af 13 rutsjesektioner, 94 plexiglas karper og 159 kæmpeskruer.
Kaptain

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125