23948sdkhjf

Ilddåb for nystartet halbygger

Halbyg A/S er netop blevet etableret med tidligere direktør i Danske Halbyggeri, Henrik Madsen, ved roret. Entreprenørfirmaet er etableret sammen med AAT Gruppen, der blandt andet står bag Alsrode Tømrerfirma. 

Netop den relation har kastet den første opgave af sig til den nyetablerede halbygger; en nye brandstation i Rønde i Syddjurs kommune, fortæller Henrik Madsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad: 

– Kontrakten med Syddjurs kommune er vundet via Aalsrode Tømrerfirma. Det er aftalt, at projektet markedsføres under Halbyg-navnet. 

Projektet til godt 10 mio. kr. kom i hus efter en licitation afholdt omkring påske. Siden da har man arbejdet på at tilpasse projektet til brugere; ambulanceredderne samt de frivillige brandfolk. 

– Deres ønsker er opfyldt på bedste vis – det faldt på plads i sidste uge, forklarer Henrik Madsen. 

Vil undgå efterårsvåd lerjord
Nu er der så taget hul på projekteringsfasen. I første omgang venter et stort jordarbejde på den skrånende grund. Med en forhåndsgodkendelse fra myndighederne i hånden ventes den del at komme i gang inden sommerferien, så man ikke skal ikke skal kæmpe med en efterårsvåd udgave af den fede, syddjurske lerjord. 

– Vi forventer at få byggetilladelse lige i starten af august, hvor vi for alvor kan tage fat i støbe- og byggearbejde. Så er det klar til indflytning i det tidlige forår 2021, siger Henrik Madsen. 

Stationen på samlet 742 kvm får plads til fire slukningskøretøjer samt en ambulance og. Byggeriet er inddelt i en garage og to sektioner; en med diverse faciliteter til Brand og Redning, samt en med lokaler til døgnbemanding af to ambulancefolk. 

Bygger gerne flere brandstationer
Brandstationen i Rønde bliver ikke en enlig svale, hvis det står til Halbyg-direktøren: 

– Brandstationer er bestem interessante og passer perfekt til vores segment, siger den erfarne halbygger om mulige, fremtidige opgaver for det nyetablerede firma. 

Allerede nu er der flere lignende projekter på vej, som han holder et vågent øje med.

Fakta: Ny brandstation i Rønde

Stationen på samlet 742 kvm er fordeler således:

  • Garage 317 kvm, for slukningskøretøjer for Brand & Redning
  • Parterreniveau 187 kvm, faciliteter for Brand & Redning
  • Stueplan 238 kvm, faciliteter for ambulancetjeneste og undervisningsfaciliteter

Bygherre: Sydddjurs Kommune

Bygherrerådgiver: Henry Berthelsen A/S, Therese Kelstrup

Totalentreprenør: Halbyg A/S, en del af AAT-Gruppen

Rådgivende ingeniør og arkitekt: Arkikon

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125