23948sdkhjf

Penge bremser pavillion-projekt

Det påkrævede renoveringsarbejde, som ønskes gennemført på Ørstedspavillonen i Rudkøbing, bremser et potentielt salg.
Visionen om at omdanne Ørstedspavillionen i Rudkøbing til moderne musik- og kulturhus kan lide skibsbrud.

ØP-foreningen, som står med kultur-visionen, har tilsagn om 2 mio. kr. fra Langelands Kommune til købet af bygningerne. Det nødvendige renoveringsarbejde er der dog ikke fundet midler til endnu. Der arbejdes på fondsansøgninger, men ventes ikke svar før om et halv års tid. Det skriver Ugeavisen Øboen.

Frygten er så, at pavillions ejer, Steen Haurbach, i den mellemliggende periode sælger bygningerne til anden side.

Kulturelt kraftcenter
Den erklærede vision for Ørstedspavillionen er, at bygningen føres tilbage til sin tidligere form for dermed at blive et nyt kulturelt kraftcenter i Det Sydfynske Øhav

Det samlede bygningskompleks på i alt 1.600 m² står i alt væsentlighed i sin originale udførelse og hovedopgaven med Ørstedspavillonen bliver en renovering, hvor huset føres tilbage til sit oprindelige udtryk- Det gælder blandt andet de gamle pudsede og hvidkalkede facader og bygningens oprindelige, kitfalsede palævinduer.

Foreningen har fået arkitekt Karl Ramvad, til at udarbejde en skitse til totalrenovering af Ørstedspavillonen. Han foreslår bl.a. det nuværende indgangsparti på facaden mod Ørstedsparken revet ned og erstattet med en let og gennemsigtig foyer i glas og metal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093