23948sdkhjf

Atek opgraderer nødstrømsanlæg

Atek har leveret fire store generatoranlæg, generatortavler og hovedtavler til Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade.
Siden det store strømnedbrud på Sjælland i september 2003 har der være gang i en gennemgribende opgradering af nødstrømsanlægget på Aarhus Universitetshospital.

Før strømnedbruddet på Sjælland var kun ca. 30 procent af Århus Universitetshospital dækket af nødstrøm. Intensivafdelinger og operationsstuer var dækket ind, men alting var så sammenflettet, at man bl.a. ikke kan operere, hvis computersystemerne er nede.

Løsningen blev at supplere tre gamle generatoranlæg med otte nye generatoranlæg, hvoraf Atek har leveret fire af anlæggene inkl. generatortavler og hovedtavler: To generatoranlæg på 1.000 KVA og to generatoranlæg på 800 KVA med tilhørende tankanlæg. Sammen sørger de 8 generatoranlæg for, at Aarhus Universitetshospital er 100 procent dækket med nødstrøm. Dog er der ikke 100 % redundans på anlæggene.

Stor installation med god kvalitet
Blandt de største udfordringer i projektet var udskiftningen af hovedtavlerne. I flere tilfælde har det været nødvendigt at etablere midlertidige hovedtavler, mens afgangene blev skiftet en for en.

- Det kræver, at man som bygherre kender sit hus, men det kræver også, at man som leverandør kender sine produkter. Og der har vi haft et rigtig godt samarbejde med Atek, siger teknisk souschef på Aarhus Universitetshospital, Ole Bjerregaard Jacobsen.

- Atek har håndteret de store installationer professionelt og med en god kvalitet. Og det er allerede testet i praksis, for lige efter at installationen var færdig, stod en nærliggende transformator af, forklarer Hans Hagelkvist Bloch, maskinmester på Aarhus Universitetshospital.




Læs mere om: ATEK
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125