23948sdkhjf

Danske arkitekter bag stor Ikea-satsning

Dorte Mandrup Arkitekter har vundet det parallelle opdrag om at tegne et nyt byggeri med 25.000 m² mødecenter, kontorer og et hotel i Malmö for Ikea.
Ikea har store byggeplaner, og det bliver danske Dorte Mandrup Arkitekter, der skal gøre møbelgigantens visioner til virkelighed.

Tegnestuen har netop vundet parallelopdraget om et 25.000 m² stort byggeri, der skal indeholde mødecenter, kontorer og et hotel.

- Malmö Stad og Ikea har været meget begejstrede for forslagets evne til at udtrykke Ikeas uformelle og innovative ånd, og samtidig markere den nye port til Malmö ved Svågertorp. Det globale mødecenter, kontorhus og hotel udformes som et klimavenligt bygningskompleks med et meget højt ambitionsniveau, oplyser Anne Carlsen Dam fra Dorte Mandrup Arkitekter.

Ikeas grønneste bygning
Den kommende bebyggelse tager allerede i designet udgangspunkt i en integreret bæredygtig strategi, der i samarbejde med Ikea skal udvikles og optimeres gennem projekteringsforløbet med en målsætning om at opføre Ikeas grønneste bygning til dato.

Mødecentret og kontorbygningen er udformet som en stor, uformel værkstedsbygning med ovenlys til placering af solcellepark og minimering af den kunstige belysning. Kontoretagerne er udformet som frie åbne etager, der har optimal indbyrdes kontakt gennem flere forskudte åbninger.

Hovedgrebet, med to dynamiske trappeforløb, skal sikre en interaktion og diversitet, som tillader medarbejderne at udveksle viden og lære fra hinanden – formelt og uformelt – gennem tilpasning og fleksibilitet i de åbne rumligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078