23948sdkhjf

PKA ombygger bankbygning til bofællesskab

En tidligere bankbygning på gågaden i Herning skal fremover danne rammen om et nyt seniorbofællesskab. PKA står bag bofællesskabet, og udover 21 seniorboliger kommer huset til at rumme fællesarealer som væksthus på taget, fælleskøkken og hobbyværksted i kælderen. 

Med ombygningen til seniorbofællesskab bliver ejendommen på Bredgade 30 også langt mere bæredygtig. Ejendommens energimærke bliver med renoveringen flyttet fra F til A. 

Da PKA sidste efterår tog hul på renoveringen af den tidligere bankbygning fortalte Peter Gravesen, PKAs porteføljemanager, at entreprenørfirmaet Jens Jensen fra Holstebro vandt hovedentreprisen, som havde været i  udbud hos fire lokale entreprenører. 

Arkitema er arkitekt på det cirka 2.300 kvm projekt, og Arne Elkjær A/S har forestået ingeniørprojektering af bærende konstruktioner samt installationer. 

PKA har allerede gjort sig gode erfaringer med et tilsvarende projekt i København. Bofællesskabet i Herning bliver dog pensionskassens første vest for Storebælt. 

Alle over 60 år kan komme i betragtning til en af de nye boliger i bofællesskabet, men medlem af PKA har dog fortrinsret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11