23948sdkhjf

Rejsegilde og lærlingedag på innovativt læringscenter

Væggene er bygget, og tagkonstruktionen står færdig på det nye læringscenter Life Campus på Biologiens Vej i Lyngby. Traditionen tro betyder det, at Dannebrog skal hejses, og byggeriets håndværkere skal fejres med taler, øl og pølser - sådan blev det også den 10. juni. 

17 bygger læringscentret

Life Campus omfatter 4.000 kvm tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med GHB Landskab og Cowi. Læringscentret er en del af Life-initiativet under Novo Nordisk Fonden, der skal styrke interessen for naturvidenskab hos børn og unge, og centret bliver tilgængelig for skoler i hele landet. 

17 entreprenører er involveret i byggeriet af Life Campus:

- Ajos A/S
- C. C. Brun Entreprise A/S
- CRH Concrete A/S
- Langbjerg ApS
- HSHansen A/S
- Krogsgaard og Co. ApS
- KN Tagdækning A/S
- Husum Entreprise A/S
- Deko P/S
- Viebke & West Malerfirma A/S
- BTN Byg ApS
- Brønnum ApS
- SIF Gruppen A/S
- IMS/VVS A/S
- E. Klink A/S
- Kone A/S
- OKNygaard A/S

– På vegne af alle os, der kommer til at rykke herud – nemlig Lifes medarbejdere – så vil jeg bare sige tak! Det er simpelthen kæmpe stort at stå herinde, sagde Christine Antorini, direktør i Life, i sin velkomsttale.

På grund af situationen med coronavirus, hvor det nu er tilladt at forsamles 50 personer, var kun håndværkere og entreprenører inviteret til rejsegildet på byggepladsen. Samarbejdspartnere og Lifes medarbejdere var i stedet inviteret til at deltage online.  

Kick off på læringsprojekt for lærlinge
To dage før rejsegildet blev der afholdt kick off på et særligt læringsprojekt for alle lærlinge, der er involveret i byggeriet af Life Campus – og dem er der ekstraordinært mange af. 

Life har nemlig prioriteret entreprenører med lærlinge, og hele 25 lærlinge er derfor med i projektet. Det betyder, at over 15.000 timers arbejde udføres af håndværkere under uddannelse. Læringsprojektet skal sikre, at lærlingene får noget ekstra ud af deres arbejde ved Life Campus. 

– Interessen for at tilknytte lærlinge til projektet har været overvældende, og der kommer til at være lærlinge fra alle faggrupper på byggepladsen. Til læringsprojektet vil vi i fællesskab formulere en konkret læringscase, som giver mening i det daglige arbejde og bidrager til lærlingenes tværfaglige forståelse af processerne på byggepladsen, fortæller Christian Østerby Knudsen, der er projektdirektør hos Rambøll.

Læringsprojektet blev også fremhævet af Christine Antorini i hendes tale ved rejsegildet:

– Vi er super glade for, at det har været muligt at lave et lærlingeprojekt, og entreprenørerne har været gode til at sige, at det her er en uddannelsesopgave, så der er omkring 25 lærlinge, der er med til at bygge. Det er jo et uddannelsessted det her, så selvfølgelig skal det også være et uddannelsessted for lærlinge – for vi har brug for mange dygtige faglærte unge. 

Life Campus forventes at åbne for skoleklasser i efteråret 2021. 

Om LIFE Campus og LIFE
- LIFE Campus bliver et læringscenter på 4.000 kvm beliggende på Dyrehavegårds Jorder med Novozymes nye Innovation Campus og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) som nabo.

- Bygningen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opføres under bygherrerådgivning fra Rambøll.

- LIFE Campus bliver nabo til bl.a. DTU, Novozymes’ nye Innovation Campus og Lyngby Gymnasium.

- I LIFE Campus vil elever opleve laboratoriemiljøer, der er ligeså avancerede som dem, forskere arbejder med i virksomheder.

 - LIFE Campus forventes at åbne for skoleklasser i efteråret 2021. 

LIFE 
- LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter. Initiativet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

- LIFE er et landsdækkende og almennyttigt undervisningsinitiativ, der har til formål at styrke danske børn og unges viden om og fascination for STEM-fagene (science, technology, engineering og mathematics).

- Kernen i LIFE er gratis undervisningsforløb – LIFE Forløb – hvor elever arbejder undersøgelsesbaseret med virkelighedsnære problemstillinger, der understøtter FN’s Verdensmål.

- LIFE Forløb er udviklet i tæt samarbejde med danske skoler, forskningsmiljøer og virksomheder, herunder Novozymes og Haldor Topsøe.

- Der er tre færdigt udviklede LIFE Forløb – til henholdsvis 6., 8. og 9. klasse.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156