23948sdkhjf

MT Højgaard hæfter sig ved det positive

Stigende ordretilgang, men svigtende resultat. Det er essensen af MT Højgaards regnskab for 3. kvartal.
MT Højgaard-koncernens omsætning nåede 6,6 mia. kr. i årets første ni måneder. Det er 10 % højere end i den tilsvarende periode i 2010, der var præget af en usædvanlig hård vinter.

De fleste af koncernens aktiviteter forløber som forventet. Men som tidligere udmeldt påvirkes resultatet betydeligt af nye vurderinger af enkelte projekter. Det gælder særligt broprojekter i Sverige og et vandkraftanlæg i Panama.

Læs også: MT Højgaard nedjusterer 2011-forventningerne

Det samlede resultat for årets første første kvartaler udgør et underskud på 93 mio. kr. før skat mod et overskud på 52 mio. kr. i samme periode sidste år. Ud over enkeltsager skyldes nedgangen en lavere lønsomhed som følge af svag efterspørgsel og hård konkurrence på markedet.

- Både offentlige og private bygherrer er fortsat tilbageholdende. Men der er tegn på, at udviklingen er stabiliseret noget – om end på et lavere niveau end for blot få år siden, siger adm. koncerndirektør Kristian May.

Nye ordrer for 2,6 milliarder
Tilgangen af nye ordrer var på 2,6 mia. kr. i tredje kvartal. Ordrebeholdningen udgjorde dermed 9,4 mia. kr. ved kvartalsskiftet. Det er 300 mio. kr. mere end tre måneder før og 1,1 mia. kr. højere end på samme tidspunkt sidste år, hvor den var 8,3 mia. kr.

- Ordreindgangen demonstrerer at kunderne er trygge ved vores kvalitet og brede palette af kompetencer, og de stoler på, at de har en solid samarbejdspartner i MT Højgaard, siger Kristian May.

For året 2011 som helhed forventes som tidligere meddelt en omsætning på omkring 9,5 mia. kr. og en negativ resultatgrad før skat i niveauet 0 til -1 %. Koncernens egenkapital er 1,5 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141