23948sdkhjf

Ni ud af ti skal blive bedre til sikkerhed

Nyt informationsmateriale til elinstallatørvirksomhederne skal sikre, at alle lærlinge og udlærte bliver mere bevidste om farerne ved jobbet.
Alle skal være bevidste om risici ved jobbet som elinstallatør.

Det er baggrunden for fælles informationsmateriale til landets elinstallationsvirksomheder, som Tekniq og Dansk Elforbunds fælles arbejdsmiljøudvalg er blevet enige om at udarbejde.

Materialet skal være med til at forebygge, at elinstallatører - både lærlinge og udlærte - får stød.

Ti ud af ti skal undgå stød
Aftalen har været undervejs i flere måneder og er særligt aktuel efter det for nyligt kom frem, at ni ud af ti elektrikerlærlinge i en rundspørge svarede, at de havde prøvet at få stød. Det til trods for, at der er fyldestgørende retningslinjer på området

- Selvom der ikke er tale om en videnskabelig undersøgelse, er det et tegn på, at der er behov for mere vejledning, og det er vi parat med nu, siger administrerende direktør Niels Jørgen Hansen fra Installatørernes Organisation Tekniq.

Informationsmaterialet skal beskrive hvilke følgeskader man risikerer, hvis man får stød og de to organisationers anbefalinger til, hvordan man undgår det. Håbet er, at informationsmaterialet dermed sikrer, at 10 ud af 10 bliver mere bevidste om, at de har et arbejde, der er forbundet med visses farer. Materialet er klar i begyndelsen af 2012.

Antallet af alvorlige ulykker indenfor el-branchen er faldet fra 92 ulykker i 2009 til 85 ulykker i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269