23948sdkhjf

Fem er gennem nåleøjet til bæredygtighedshus til 30 millioner

Horsens kommune har skåret gruppen af potentielle totalrådgivere til det kommende bæredygtighedshus, Stablen, ned til fem. Det oplyser Mai Sloth, udbudsspecialist hos Niras. 

De er prækvalificeret til opgaven som totalrådgiver:

  • Alex Poulsen Arkitekter med Circular Transition og Norconsult

  • Arkitektfirmaet Vallentin Haugland med Sweco Danmark og Green Sustanible Landscape

  • Cowi med Arkitema Architects og Upcycling Forum

  • Moe med Lendager Group

  • Tegnestuen Vandkunsten med Wissenberh og Vita Ingeniører

Stablen er et nyt multihus til 30 mio. kr. i Horsens, hvor affald og cirkulær økonomi er gennemgående temaer. Bygningens skal opføres nær genbrugspladsen på Endelavevej i Horsens. 

I bygningen skal der blandt andet indrettes undervisningslokaler til børn, en genbrugsbutik, et genbrugsbyggemarked og en såkaldt reparationscafé for borgerne. 

Bygningen skal stå som et fyrtårn indenfor byggeri af genbrugsmaterialer og cirkulær økonomi med fokus på genbrug af byggematerialer. Tanken er da også, at Stablen skal bygges af materialer fra bygherres egen genbrugsplads, eventuelt suppleret med byggeaffald fra lokale nedrivninger.  

Afsættet for Stablen er Horsens kommunes ressourceplan, hvor det fremgår, at bygningen skal danne grundlag for et fælles mindsæt med fokus på genanvendelse og mindre forbrug, cirkulær tænkning samt undervirning med mere.

Den endelige tildelingsbeslutning ventes ifølge Mai Sloth at blive sendt ud den 2. juli 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188