23948sdkhjf

YIT inddrager uddannelse i ESCO-projekt

Anden fase af ESCO-aftalen mellem YIT A/S og Halsnæs Kommune indledes med uddannelse af driftsteknisk personale.
Halsnæs Kommune indgik i efteråret 2009 en ESCO-aftale med YIT, som skulle nedbringe kommunens energiforbrug med 30 % svarende til en besparelse på 6 mio. kr.

Siden aftalens start har YIT i samarbejde med kommunen gennemgået og analyseret bygningernes energiforbrug og kortlagt, hvor de mulige energibesparelser skulle findes. I sommeren 2010 startede så selve entreprisen og installationsfasen.

Nu er det tid til næste fase; En drifts- og garantiperiode, der løber over 10 år, og hvor man i opstartsfasen uddanner det driftstekniske personale, således de efter endt træning kan agere og reagere på eventuelle driftsforstyrrelser.

Fokus på de små ting
Udover at kommunens tekniske servicemedarbejdere skal klædes på til at kunne drifte de nye anlæg, så skal de fremover også optræde som rollemodeller for brugerne. Målet er, at der hurtigst muligt sættes ind overfor unødvendig spild af energi.

Uddannelsesforløbet kommer til at foregå i samarbejde med Hillerød Erhvervsskole, som sammen med YIT’s energisansvarlige skal forestå størstedelen af undervisningen.

Det første kursus begynder i slutningen af november og består af fire kursusdage fordelt på 2 x 2 dage. Her bliver kommunens driftspersonale opkvalificeret inden for eksempelvis ventilationsdrift, varme- og reguleringsteknik mv. Samtidig får de gode råd og tips til, hvordan de kan guide brugere, både børn og voksne, til et lavere energiforbrug.

På den lange bane er det meningen, at servicemedarbejdernes tekniske viden skal opdateres hver andet år.

ESCO-aftalen med Halsnæs Kommune var en afgørende faktor, da YIT besluttede at samle en større afdeling i Frederiksværk .
Læs mere om: YIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109