23948sdkhjf

Rådgivere vinder millionaftale for Forsvaret

Cowi, Niras og DGE får 80 millioner for at rådgive forsvaret om oprensning af forurenet jord

Granater, patroner, dieselolie og brandslukningsskum. Der kan blive svinet godt og grundigt på Forsvarets områder, og oprydningen kræver tit højt specialiseret ekspertbistand.

Nu har Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse valgt Cowi, Niras og DGE miljø- og ingeniørfirma til at rådgive styrelsen, når den skal have oprenset jord og underliggende grundvandsbassiner.

Rammeaftalen er på to til fire år, og ifølge udbudsmaterialet er ordrehyren for hele perioden på 80 mio. kr.

Specifikt regner rådgiverhuset Niras med en omsætning på op til 20 mio. kr., lyder det i en pressemeddelelse.

- Det er en fantastisk god kunde med spændende opgaver og god pingpong i det daglige, siger Jette Kjøge Olsen, seniorprojektleder ved Niras, som fremhæver, at arbejdet på forsvarets områder er af en helt særlig karakter.

330 sikkerhedsgodkendte medarbejdere
- Det giver os udfordrende opgaver, hvor vi kan bruge de sidste mange års erfaringer med at oprense efter forureninger opstået ved brug af ammunition, eksplosiver og brandskum," fortæller Jette Kjøge Olsen.

Arbejdet med Forsvaret kræver desuden en række sikkerhedstiltag, blandt andet i forhold til låse, skalsikring og sikkerhedsgodkendelse. Niras har af samme årsag 330 sikkerhedsgodkendte medarbejdere, som kan varetage opgaver for forsvaret, lyder det i meddelelsen.

Udover oprensninger kan opgaven også bestå i at lave afværgeforanstalninger og geotekniske undersøgelser. Der kan også af og til med kort frist opstå behov for at rådgive Forsvaret i forbindelse med paragraf 20-spørgsmål. Og yderligere kan de valgte rådgivere, når Forsvaret sælger grunde, blive bedt om at prissætte oprydningen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14