23948sdkhjf

EnergiMidt indgår første ESCO-aftale om gadebelysning

EnergiMidt og Middelfart Kommune har indgået Danmarks første ESCO-kontrakt på energirenovering, drift og vedligeholdelse af gadebelysning. ÅF Lighting er rådgiver på projektet.
Middelfart Kommune har gennem et EU-udbud nu indgået aftale med EnergiMidt.

Der er tale om Danmarks første ESCO-kontrakt på energirenovering, drift og vedligeholdes af gadebelysning. Modellen indebærer, at de der skal findes besparelser på energiforbruget, og den opnåede besparelse bliver brugt til at finansiere renovering og fremtidssikring af gadebelysningen.

Aftalen indebærer, at EnergiMidt i de næste 15 år skal sikre mindst 30 % energibesparelse, samtidig med, at der investeres op mod 30 mio. kr. i bedre gadelys i Middelfart Kommune. Ifølge borgmester Steen Dahlstrøm ville det uden aftalen koste ca. 28 mio. kr. på de kommende års anlægsbudgetter at modernisere vej- og gadebelysningen.

Ekspertise giver effektiv anvendelse af gadelys
Ud over besparelser på energikontoen betyder aftalen også, at størstedelen af gadelamperne i Middelfart og omegn renoveres løbende over hele kontraktperioden.

Til at løse opgaven har EnergiMidt indgået partnerskab med Skandinaviens førende belysningsrådgiver ÅF Lighting, som ligeledes ser det unikke potentiale i samarbejdet:

- I ÅF Lighting arbejder vi med en helhedsorienteret tilgang til belysning, hvor både de tekniske og kvalitative aspekter er væsentlige. Det betyder, at et belysningsanlæg skal være skabt ud fra en afstemt vægtning mellem funktion, æstetik og miljø og at de mange parametre, der kendetegner en vellykket belysning, tænkes ind fra start. Vores målsætning er, at der skabes en god belysning, som også om mange år er til glæde og gavn for kommunens borgere - og det ligger dette samarbejde i høj grad op til, forklarer Christian Klinge, chefdesigner i ÅF Lighting.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093