23948sdkhjf

Nyt skolebyggeri til 245 millioner

Gladsaxe Kommune har taget det første spadestik til den nye Bagsværd Skole. Det ca. 11.000 m² store byggeri opføres i lavenergiklasse 2015 af Jönsson.
Mandag 21. november tog borgmester Karin Søjberg Holst første spadestik til byggeriet af den nye Bagsværd Skole.

Skolen er et led i beslutningen om at nedlægge Søndergård Skole og den gamle Bagsværd Skole, for i stedet at samle elever i moderne faciliteter på Søndergård Skoles gamle grund.

Den nye skole bliver på ca. 11.000 m² og opføres af entreprenørfirmaet Jönsson. Byggeriet er tegnet af Nøhr & Sigsgaard i samarbejde med Dominia og GHB Landskabsarkitekter. Byggeriet er færdigprojekteret af Nova 5 Arkitekter, Wissenberg og GBL.

Reducerer CO2 med 75 procent
Når den nye Bagsværd Skole står færdig, vil den stå i kontrast til de gamle og utidssvarende skoler, den erstatter – ikke mindst på miljøområdet. Skolen bygges som et lavenergiklasse 2015-byggeri, der lever op til fremtidens miljøkrav.

Den får både levende, grønne tage, der opfanger en stor del af regnvandet samt solceller, der vil hjælpe med at dække energibehovet. Hele 75 procent vil CO2-udledningen fra opvarmning og elforbrug falde i forhold til de to gamle skoler – fra 720 ton til 180 ton om året.

Den nye Bagsværd Skole vil efter planen slå dørene op for eleverne efter sommerferien 2013. Der er i alt sat cirka 245 millioner kroner af til byggeriet.

Yderligere info om byggeriet på www.gladsaxe.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094