23948sdkhjf

Codan forsikrer Danmarks største anlægsprojekt

Som det eneste danske forsikringsselskab er Codan med til at rådgive og tage den økonomiske risiko for anlæggelsen af den nye Femern Bælt-tunnel. Det skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse. 

Codan er med til at forsikre byggeriet og anlæggelsesfasen af selve tunnelen, der med 18 kilometer er verdens hidtil længste af sin slags. Med et budget på 52 mia. kr. er projektet danmarkshistoriens største anlægsprojekt, og den samlede forsikringspræmie på 242 mio. kr. er fordelt på en række selskaber, heriblandt Codan. 

Codans erhvervsforretning har tidligere forsikret blandt andet Metro Cityringen, Øresundsforbindelsen og Storebæltsforbindelsen.  

I projektet indgår forsikringsselskaberne i et panel, hvor udfordringer kan diskuteres og behandles, og som løbende koordinerer med et erfarent Risk Management-team fra Femern Bælt. 

– Fra Codan kan vi tage viden om risikostyring fra andre komplekse anlægsprojekter med til bordet. Udover infrastrukturprojekterne i Danmark kan vi også trække på vores erfaringer med at forsikre havvindmølleparker, der en disciplin, hvor vi har været med i over 25 år og i dag er globalt ledende, siger Camilla Amstrup, Erhvervsdirektør i Codan, i pressemeddelelsen. 

– Bølger, strømforhold og ikke mindst havbundens sammensætning kan være udfordrende størrelser, både ved kysterne i Taiwan og USA, hvor vi er med, men også i Østersøen og Femern bælt, tilføjer hun. 

I 2021 begynder arbejdet på at bygge elementfabrikken, som bliver omdrejningspunktet for tunnelbyggeriet. Første tunnelelement forventes at kunne blive sænket på plads i 2024, og Femern-tunnelen forventes at stå færdig i 2029.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375