23948sdkhjf

Kulturarv-overdækning indvies

Arbejdet med at opføre to glasmontre omkring Jellingestenene er færdigt og står overfor officiel indvielse den 4. december.
Opførslen af afskærmningen af de to runesten i Jelling er snart tilendebragt.

Den 4. december indvis afskærmningen, der er udført i glas og bornze, officielt af blandt andet kulturminister Uffe Elbæk.

Stor interesse for projektet
Overdækningen er udarbejdet af Nobel Arkitekter. Det gennemførte forslag var et af i alt 156 projektforslag til indpakningen af de to runesten.

Det vindende og nu udførte forslag til afskærmningerne er opbygget med to vinkelformede enheder, der hver især beskytter sin runesten og forankrer de nye elementer til stedet.

De to vinkler udføres i bronze, der patineres så overfladen fremstår med en irret grønlig nuance. Bronzens stoflighed vil fremhæve runestenenes grå og rødlige granitoverflader. De øvrige sider i afskærmningerne udføres med store refleksfri glasflader, der fremstår uden sprosser af nogen art.

ville have jysk glarmester
Glasset i afdækningen, som er leveret fra en fabrik i Dresden, blev monteret af Gjerulff Tømrer og Glarmester A/S.

- Nobel ville gerne finde en jysk glarmester. Vi var en af de tre, som de fik anbefalet, og vi var billigst, fortæller Jesper Vittrup fra glasmesterfirmaet til mja.dk.

Det største af de seks glasstykker er ca. fem gange tre meter og vejer 700 kilo. Der er tale om ca. 20 mm tykt, refleksfrit glas - sammensat af to stykker glas á cirka 10 mm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078