23948sdkhjf

Frasalg ændrer intet i Q-Constructions målsætning

Når juni bliver til juli siger Q-Construction farvel til afdelingen for mindre renovering og indeklima. Men det er ikke et farvel til ambitionen om at nå en omsætning på en halv milliard i 2021, som den aarhusianske entreprenørvirksomhed meldte ud så sent som i april måned. Det fortæller Morten Rankenberg, adm. direktør, stifter og partner i Q-Construction, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Den frasolgte afdeling fortsætter fremover under den nuværende afdelingsleder, Rune Berg Henriksen, i det nystiftede firma RIK Byg. 

Forretningsbenet, som Q-Construction overtog i marts 2019, og nu skiller sig af med igen, har en årlig omsætning omkring beskedne 15-20 mio. kr. 

– Der er ikke tale om, at vi stopper med at renovere, slår Morten Rankenberg fast. 

– Vi er vokset og arbejder nu med større renoveringssager, uddyber han. 

Passede ikke til modellen
Størrelsesforskellen i ordrerne indebærer markante forskelle i fremgangsmåde. Det har ganske enkelt vist sig svært at integrere afdelingen med de mindre renoveringssager. Blandt andet når det kommer til at implementere en form for ensartethed i processer, drejebog, økonomistyring med videre i forhold til Q-Constructions større nybyg- og renoveringssager. 

– Det bliver lidt mere strømlinet. Der er en anden måde vi arbejder på, så det skal håndteres helt anderledes, lige fra hvordan vi kommer ud til og kører sagerne for kunderne, forklarer Q-Constructions direktør. 

– Vi har og sætter gang i et større apparat, siger Morten Rankenberg og uddyber, at Q-Constructions opgaver typiske strækker sig over et år eller to, mens opgaverne i RIK Byg-regi løber nogle måneder og i større grad kører tillids- og netværksbaseret. 

Fra 10 millioner og op
Byggeprojekterne finder entreprenørvirksomheden i den private, almene og offentlige sektor - både i form af renovering og nybyg. 

I omfang er tommelfingerreglen, at en sag inden for nybyg minimum skal være på 20 mio. kr., mens en renoveringssag ikke må være under 10 mio. kr. 

Da Q-Construction for to måneder siden præsenterede omverdenen for sine 2019-resultater var det med nyt om fremgang i både omsætning og på bundlinjen. 

Virksomheden har mere end fordoblet omsætningen fra 175 mio. kr. i 2018 til 360 mio. kr. sidste år, mens resultat før skat var steget fra 5,3 mio. kr. til 10,2 mio. kr. i 2019. I 2020 forventer Q-Construction en omsætning på 425 mio. kr. og et resultat før skat på 15 mio. kr. Næste år er forventningen en omsætning over en halv milliard - for første gang i selskabets historie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094