23948sdkhjf

Energistyrelsen luger ud blandt dårlige varmepumper

Mere end halvdelen af de A-mærkede luft til luft-varmepumper på det danske marked opfylder ikke kravene for energimærket.
Energistyrelsen har kontrolleret 53 luft til luft-varmepumper, og 32 af dem lever ikke op til kravene for A-mærket, som de ellers smykker sig med. Energistyrelsen skal nu i gang med at rydde op i markedet, skriver Go' Energi i en pressemeddelelse.

Oprydning på varmepumpemarkedet
Ud af de 32 varmepumper, der ikke lever op til A-mærket, sælges de 15 ikke længere i Danmark ifølge oplysninger fra leverandørerne til Energistyrelsen.

Fire af varmepumperne sælges dog stadigvæk via danske hjemmesider. Energistyrelsen følger nu op, og hvis leverandørerne ikke følger kravet om, at de ikke-godkendte varmepumper skal fjernes fra det danske marked, så bliver de politianmeldt.

Leverandøren af tre af de andre kontrollerede varmepumper har oplyst, at pumperne er blevet ommærket til den rigtige energiklasse. Men da det kun er tilladt at installere luft til luft-varmepumper med A-mærket i Danmark, må de ikke installeres i danske huse.

Anbefaler varmepumper med Go' Energimærket
Alle luft til luft-varmepumper med Go’ Energimærket lever op til kravene, og Energistyrelsen anbefaler nu forbrugerne at gå efter netop de varmepumper.

- Vi anbefaler forbrugerne at vælge en luft til luft-varmepumpe med Go’ Energimærket. Så får de en af de mest energieffektive pumper på markedet og kan være sikre på, at energiforbruget svarer til A-mærket. Desværre viser vores gennemgang af varmepumper på det danske marked, at langt over halvdelen ikke lever op til kravene for at have A-mærket, siger Bjarke Hansen, akademiingeniør i Energistyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173