23948sdkhjf

Byggeriets lønstigning nede på 0 procent

Den årlige lønstigning i byggeriet er nu nået ned på 0 %, og med stadigt faldende forventninger til beskæftigelsen ser fremtiden alt andet end lys ud, vurderer BAT-kartellet.
I 3. kvartal 2011 er reallønsfaldet for bygge- og anlægsarbejdere helt oppe på 2,7 procentpoint, hvilket er det højeste reallønsfald siden 2001.

Det oplyser BAT-kartellet, som henviser til DA’s lønstatistik, der viser, at arbejderne i byggeriet har haft reallønsnedgang de sidste to år.

I 1. kvartal 2011 var den årlige lønstigning 1,6 procentpoint lavere end inflationen, i 2. kvartal var den 2,4 procent lavere – og i 3. kvartal altså helt oppe på 2,7 procent.

- Lønstigningerne i 3. og 4. kvartal 2010, hvor vi holdt nogenlunde trit med inflationen, var desværre forbigående. Lønstigningstakten for arbejdere i bygge- og anlægsbranchen er nu på 0 procent om året. Løntilbagegangen begyndte allerede i 2008. Forskellen, fra da lønnen toppede og til i dag, er på 5,7 procentpoint. Lavkonjunkturen i byggeriet har ikke blot betydet høj arbejdsløshed, men har også sat sig tydelige spor i de beskæftigede bygningsarbejdernes løn og købekraft, lyder det fra BAT-kartellet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11