23948sdkhjf

Trio bedst blandt tre: Vinder rådhus med udsigt til Gåsetårnet

Konsortiet med Moe, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter skal stå i spidsen for Vordingborg Kommunes nye rådhus – Borgernes hus. Det skriver parterne i en pressemeddelelse. 

Fire etager, tagterrasse med udsigt til Gåsetårnet, hovedindgang fra Valdemarstorvet, foreningszone med mødelokaler, solceller på taget, en multifunktionel sal, demokratiplads og 220 vinduesvendte arbejdspladser. 

Det er nogle af elementerne i det nye rådhus, der skal bygges sammen med Jobcenter og Borgerservice, så de to etaper fremstår som en helhed.

Bedst af tre
Vinderforslaget er udvalgt efter,  at tre konkurrenceforslag over de seneste uger er blevet vurderet af politikere, arkitekter, ingeniører og medarbejdere i kommunen.

- Vi har lagt vægt på arkitektur, økonomi, bæredygtighed og sammenhæng til omgivelserne i bedømmelsen. Og så skal mavefornemmelsen selvfølgelig være rigtig, siger borgmester Mikael Smed, som desuden kalder vinderforslaget ”et solidt og realistisk udgangspunkt”.

De øvrige konkurrenceforslag kom fra konsortier med  Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Henning Larsen Architects i spidsen.  

Hovedentreprise i udbud til januar
Vordingborg Kommune skal nu indgå aftale med konsortiet om totalrådgivning på projektet. I august begynder planlægningen i detaljer, og i den proces har både kommende brugere af huset og medarbejdere en vigtig rolle. 

Læs også: Duo vinder 7.000 kvm skolemodernisering

- Der er mange detaljer, der skal på plads over det næste halve år, når det gælder indretningen af faciliteter til borgere, foreninger og medarbejdere. Vi skal også have kigget lidt mere på bæredygtighed, tilgængelighed og andre elementer i vinderforslaget, fortæller Mikael Smed i pressemeddelelsen.                                                                                                   

Når 2020 rinder ud, skal det nye hus være projekteret færdigt. I januar 2021 skal hovedentreprisen i udbud. I sensommeren 2021 bliver det første spadestik taget, og går alt efter planen, kan huset tages i brug ved årsskiftet 2022-2023.

Rådhuset forventes at omfatte cirka 4.200 kvm. Anlægsøkonomien for projektet forventes at være i størrelsesordenen 75 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143