23948sdkhjf

Aalborg Kommune rejser krav mod Hoffmann

Problemer med Egholmfærgen får Aalborg Kommune til at indlede en sag om et ødelagt fenderværk overfor entreprenørfirmaet og det projekterende ingeniørfirma.
Entreprenørfirmaet Hoffmann og det projekterende ingeniørfirma Havnecon Consulting Aps står overfor en sag om ansvar og erstatningspligt rejst af Aalborg Kommune.

Baggrund for det drastiske skridt er problemer med den nye Egholmfærge og et ødelagt fenderværk. Hvorfor begge parter inddrages vil kommunen ikke oplyse.

- Vi har en opfattelse af, hvad der er gået galt, men det vil jeg ikke uddybe, mens sagen verserer. Jeg vil ikke risikere at skade vores sag, siger stadsingeniør Kurt Markworth til nordjyske.dk.

Ikke problemer på lignende anlæg
Indehaver af Havnecon Consulting Aps, Jørgen Bülow Beck, vil ikke kommentere på sagen overfor nordjyske.dk. Dog henviser han til lignende færgeanlæg på Fur-overfarten, hvor der ikke er problemer med fenderværket.

- Det eneste forskellige i de to anlæg er de geotekniske forhold, og anlægget i Aalborg er både beregnet og efterprøvet på stedet, bemærker Jørgen Bülow Beck.

Den nye færgen har ikke kunne sejle i tre måneder og ser ikke ud til at komme til det i yderligere et halv år. Først når der findes en afklaring på sagen kan fenderværket brydes ned og bygges op igen, hvorefter den nye færge kan sættes ind på ruten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094