23948sdkhjf

Kæmpeordre på mandskabsmoduler afføder massiv investering

Byggepladsentreprenøren Ajos har netop leveret de første af i alt 40 styk 20-mands skurvogne til sygehusbyggeriet i Odense, Nyt OUH, hvor byggeprocessen er i fuld gang. De mange mandskabsmoduler er er lejet for en toårig periode, skriver Ajos i en pressemeddelelse. 

– De første fire skurvogne blev som aftalt leveret i uge 26, og de resterende opsættes efter sommerferien, heraf de fleste nybyggede fra vores danske modulleverandør. Alle 40 skurvogne er 20-mands moduler, som indeholder omklædningsfaciliteter med to bad, to toiletter, fire vaske og 20 dobbeltskabe, siger Johnny Bak Pedersen, afdelingschef for skure i Ajos. 

Fakta: Nyt OUH

Det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) på 247.000 kvm og et budget på 6,3 mia. kr. forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

Aftalen kom på plads efter en direkte henvendelse fra italienske JV CMB/Itinera, der har vundet alle hovedudbud på byggeriet af sygehuset, til Ajos om at komme med et bud på en skurvognsløsning. 

En besigtigelse af byggepladsen af Ajos' fagfolk dannede fundamentet for en dialog, hvor krav og konkrete løsninger blev afklaret. 

Afføder en massiv investering
I forvejen råder udlejningsvirksomheden over cirka 100 20-mands skurvogne, og det antal bliver med ordren til OUH nu øget med 30. Det er således en for firmaet massiv investering, der er foretaget for at følge med efterspørgslen. 

Besøgscenter står der stadig

Da byggeriet af Nyt OUH gik i gang, opførte Ajos i øvrigt det midlertidige besøgscenter, som stadig huser kontorer, mødefaciliteter med mere for byggeledelse, rådgivere og andre. Besøgscentret er opført af pavilloner.

– Det har krævet endnu en investering i nye skure for os, og det gør vi gerne, for vi kan se, at efterspørgslen i markedet er enorm. Alt, vi kan få fingrene i af skurvogne, lejer vi hurtigt ud igen, siger Johnny Bak Pedersen og tilføjer: 

– Især 20-mands modulerne har en størrelse, som bygherrer landet over virkelig har opdaget potentialet i, og derfor er vi i gang med at opbygge en stor volumen af skurvogne, så vi kan servicere endnu flere kunder i fremtiden. 

Han oplever, at 20-mands modulerne vinder frem på mindre byggepladser, hvor det tidligere kun var de større entreprenører, som valgte modellen 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188