23948sdkhjf

Havneudvidelse til 45 millioner går videre med fem kandidater

Udvidelsen af Sæby Havn nærmer sig. Anlægsarbejdet sættes i gang til efteråret og herefter begynder det nye havneområde at tage form med blandt andet plads til endnu flere sejlere og et stort vandaktivitetsområde. 

Udbudsprocessen er samtidig godt i gang og fem prækvalificerede entreprenører arbejder lige nu på at færdiggøre deres tilbud på udførelsen af projektet. Det oplyser centerchef Bent Westerberg, Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune, i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

De er prækvalificeret til at give tilbud:

- Arkil A/S

- CG Jensen A/S

- MT Højgaard A/S

- Munck Havne & Anlæg A/S

- Per Aarsleff A/S

Tilbuddene kommer til vurdering og forhandling i august og september - og kontrakten forventes at blive underskrevet sidst i september - med anlægsstart i oktober 2020 og forventet aflevering til oktober 2021. 

Frederikshavn Byråd godkendte på et møde den 24. juni 2020 endeligt lokalplanen for havneudvidelsen, som har en anslået kontraktværdi på 45 mio. kr. 

En råhavn som skal udvikles sammen med erhvervs- og foreningsliv
Det nye havneområde skal etableres syd for den nuværende indsejling med blandt andet ny mole og et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere. Flere funktioner bliver flyttet fra det nuværende – og til det nye havneområde og bindes sammen af promenader langs kajer og moler. 

– Vi leverer ikke en nøglefærdig havn, hvor alt står færdigt på én gang. Vi anlægger en råhavn, hvor Kommunen står for investeringen i de nye havnebassiner og i selve infrastrukturen på havnen, siger Karsten Thomsen, formand, Teknisk Udvalg.

– Herfra skal den videre udvikling og investering ske i tæt samarbejde med private og foreninger - ud fra de rammer, der nu er vedtaget, uddyber han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25